Re: Služba na movité věci x nemovitosti
Z hlediska DPH je to jedno neb obojí má místo plnění v EU, on je problém v tom, že daňové zákony nedefinují pojem nemovitost a ve stavebním zákoně je mnohem širší definice než v občanském zákoníku a teď se v tom poplatníku plácej jak umíš!
Re: Služba na movité věci x nemovitosti
Myslím, že to tak úplně jedno není. U nemovitosti je místo plnění jednoduše tam, kde se nemovitost nachází. Ovšem u práce na movité věci může být místo plnění různě (možná i na Marsu) - také Vám připadá §10/5 nějaký celý divně šroubovaný?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
22. 11. 2006 10:46
Dobrý den,
pořád nějak tápám s určením našeho zboží pro účely DPH - jsou to motory pevně spojené se zemí, které transformují plyn na elektřinu.
Jsou závislé na přívodu plynu (zemní plyn, bioplyn u čističek).Montují se většinou kvůli hluku do vlastní strojovny - což je takový odhlučněný kontejner. V provozu jsou neustále.
Děláme servis k těmto motorům a já si pořád nejsem jistá, jestli to mám považovat za službu k movité věci nebo k nemovitosti (v EU).
Považuji to za nemovitost, protože je to pevně spojeno se zemí a samo by to nikde nefungovalo.
Má s tím někdo zkušenosti a může mi poradit?
Děkuji