Re: Služba na movité věci x nemovitosti
Z hlediska DPH je to jedno neb obojí má místo plnění v EU, on je problém v tom, že daňové zákony nedefinují pojem nemovitost a ve stavebním zákoně je mnohem širší definice než v občanském zákoníku a teď se v tom poplatníku plácej jak umíš!
Re: Služba na movité věci x nemovitosti
Myslím, že to tak úplně jedno není. U nemovitosti je místo plnění jednoduše tam, kde se nemovitost nachází. Ovšem u práce na movité věci může být místo plnění různě (možná i na Marsu) - také Vám připadá §10/5 nějaký celý divně šroubovaný?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 11. 2006 10:46
Dobrý den,
pořád nějak tápám s určením našeho zboží pro účely DPH - jsou to motory pevně spojené se zemí, které transformují plyn na elektřinu.
Jsou závislé na přívodu plynu (zemní plyn, bioplyn u čističek).Montují se většinou kvůli hluku do vlastní strojovny - což je takový odhlučněný kontejner. V provozu jsou neustále.
Děláme servis k těmto motorům a já si pořád nejsem jistá, jestli to mám považovat za službu k movité věci nebo k nemovitosti (v EU).
Považuji to za nemovitost, protože je to pevně spojeno se zemí a samo by to nikde nefungovalo.
Má s tím někdo zkušenosti a může mi poradit?
Děkuji