Re: DPH - řádek 530
Jak to myslíte s tím přeúčtovávat s DPH? To poštovné co myslím já je poštovné při zasílání na dobírku a to mi fakturujeme bez DPH ve stejné výši co zaplatíme za balík. V sestavě mi vyjede tato částka jako "částka bez daně". A o tuto částku se mi vlastně jedná, jestli ji uvedu na ř.530? Promiňte asi jsem natvrdlík, díky za trpělivost.
Nejste natvrdlík, já jen neumím věci dobře vysvětlit. To "přeúčtovávat s DPH" znamená, že k tu částku poštovného přeúčtuji ve výši jakou jsem zaplatila + 19% DPH. Já jsem Vás jen chtěla upozornit na to, že toto osvobozené plnění Vám vstoupí do výpočtu koeficientu pro krácení DPH. Ale jestli jste zasílatelská firma a tudíž neúčtujete poštovné jen vyjímečně, tak toto určitě víte. Jinak se vracim k Vašemu původnímu dotazu - ano, máte to mít na ř. 530.
Ne, nejsme zasilatelská firma ale naše výrobky zasíláme na dobírku
pokud někdo nepřijde a nezaplatí hotově. Myslíte tedy, že musímei k tomu poštovnému, ketré ve stejné výši pak zaplatíme poště, přidávat ještě 19% DPH? Nebo nemusíme? S DPH uvádíme jen balné. To jsem se zase pěkně zamotala a mám pocit, že je všechno děsně složitý.
Můžu Vás zamotat ještě víc? -)) Dám Vám adresu na jiné fórum, kde se před časem o této věci diskutovalo. Přečtěte si vysvětlení paní Ajky - to je správný postup - prohnat poštovné jen přes pohledávky a žádné zdanitelné plnění nenastane. Těch ostatních keců okolo si raději ani nevšímejte:))
http://www.sagit.cz/pages/seznamsql.asp?cd=7&typo=r&typ=s&refresh=yes
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 11. 2006 7:54
Prosím ještě jednou! Přihlouplej dotaz. Vyfakturované poštovné nedaňové - objeví se mi v přiznání DPH na řádku 530? Bohužel už jsem ho tam minule dala ale nevím jak jsem na to přišla. Díky