Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 11. 2006 12:21
Moc prosím o radu ...
S manželem jsme rozvedeni od 15.5.06.
Již k návrhu na rozvod manželství jsme sepsali dohodu o vypořádání majetku 29.3.06, dohodu manželství v rozvod. řízení o nájmu bytu ze dne 13.3.06, kde je popsáno, že se manžel k 1.6.06 odstěhuje,předá klíče, odhlásí se a výlučným uživatelem jsem já atd. a dále dodatek dohody o nájmu bytu ze dne 23.3.06, což je prohlášení, že jsou naše vzájemné vztahy týkající se bytu vypořádány (toto vše šlo k soudu s návrhem na rozvod manželství).
Soud rozhodl a vyjmenoval zde všechny dohody výše popsané, že jsme rozvedeni, jak jsem uvedla s nabytím právní moci od 15.5.06.
Dne 18.5.06 byla uzavřena nová nájemní smlouva (přepis) na pouze moji osobu s dobou platnosti od 1.6.06 (tj. termín, kdy se měl manžel odstěhovat, odhlásit, odevzdat klíče).
Ten tak však neučinil. Stále sliboval, že příští týden se již odstěhuje a pak další atd. V poslední době mě začal psychicky týrat. Již jsem to nevydržela a vyměnila jsem vložku. Do bytu se nyní nedostane.
Nyní dotaz:
Má on možnost mě nyní nějak z bytu právně dostat? Mám na mysli, že podá např. NÁVRH NA PŘEDBĚŽNÉ OPATŘENÍ (i když nevím, co to přesně je). Mám strach, aby nyní nedorazila policie a nesdělila mi, že manžel může být v bytě také (mám strach, že by mi po návratu jak fyzicky tak psychicky ubližoval, oba v bytě být prostě nemůžeme)
Předem moc děkuji tomu, kdo tento dlouhý dotaz přečetl až do konce a poradí mi. Děkuji.