Záloha na fakturu

• (neregistrovaný)

23. 11. 2006 20:44

Jedna firma mi teď konečně přislíbila zaplacení několika faktur. Když jsem se probíral učetnictvím, tak jsem zjistil, že mi na jednu fakturu zaplatili zálohu, ale příjmový doklad na tu zálohu má starý datum. Lépe řečeno tři dny před mým oficiálním zahájením podnikání. Když jsem po firmě chtěl vystavit doklad nový s datumem, který bych mohl uvést do účetnictví odepsali mi, že žádný nový vystavovat nemusí, že je to v pořádku. Mají pravdu? Můžu tu zálohu zaúčtovat až s fakturou nebo jak je to správné abych něco nepokazil. Předem díky moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 11. 2006 21:17

Eva M. (neregistrovaný)

Re: Záloha na fakturu
      Tu zálohu zaúčtujte s datem, kdy jste začínal podnikání :-) Rozdíl tří dní je nepodstatný, tedy pokud se během těch tří dní nezměnil letopočet (např. že by vám zaplatili 30/12 a vy jste začal podnikat další rok 2/1).

• 23. 11. 2006 21:20

Vašek (neregistrovaný)

Tak jo díky moc, ten přechod z roku na rok to není můj případ. Takže díky moc. :-))

• 23. 11. 2006 21:28

Eva M. (neregistrovaný)

Tak prima. Na přelomu roku by to byl problém proto, že by se mezitím změnilo zdaňovací období, kterým je (obvykle) kalendářní rok. Pokud to tedy oboje spadne do jednoho kalendářního roku, tak je to OK :-) Mějte se pěkně a ať se vám daří!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).