JSD v červnu- proforma, teď koupeno

• (neregistrovaný)

24. 11. 2006 13:07

Dobrý den, bezúplatně jsme dovezli zboží ze Švýcarska, vystavená faktura-procleno v červnu. Teď jsme se rozhodli zboží koupit-faktura vystavena v říjnu a zaplacena v říjnu. Jaký kurz mám použít - červnový z JSD - mám dělat dodatečné DPH nebo mám DPH vyměřit a odpočítat s červnovým kurzem s datem UZP říjnovým.
    Prosím o pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 11. 2006 8:50

Martina (neregistrovaný)

Re: JSD v červnu- proforma, teď koupeno
      Jenže v červnu jsme zboží bezúplatně dovezli na proformu fakturu - zboží jsme si zapůjčili-bezúplatný dovoz. Zboží jsme proclili v červnu. V říjnu jsme se rozhodli zboží koupit.

• 27. 11. 2006 19:24

Aňa (neregistrovaný)

Re: JSD v červnu- proforma, teď koupeno
      §2/1d)...předmětem daně je dovoz zboží s místem plnění v tuzemsku
      §20/1...dovozem zboží se rozumí vstup zboží ze 3.země na území Evr.společenství (uveden je pouze "vstup zboží", není zde uvedeno úplatně či bezúplatně...)
      §23/1... daň.povinnost vzniká dnem, kdy vznikne povinnost uhradit clo atd.
      Takže bohužel u dovozu se u bezplatných plnění DPH musí přiznat (pouze ve vztahu k EU se nemusí, tam se zdaňují úplatná plnění..)
      Vaše povinnost byla dle JSD - v červnu - dodat.daň.přiznání, jak se píše výše vč. uvedení kurzů - DPH = celní z JSD, do účetnictví dle Vaší směrnice.
      V říjnu zboží koupíte, zaplatíte, ale už nemáte povinnost samovyměřit DPH - ta byla v červnu...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).