Re: Převod ŽL z OSVČ na s.r.o ?
Musíte si zažádat o vydání nového ŽL na s.r.o. Ve Vašem přápadě jde o živnost řemeslnou, kde musíte prokázat odbornou způsobilost, tj. ŽÚ předložíte doklad o Vaší způsobilosti (zkoušky) a ta Vás stanoví jako ososbu odpovědnou za tuto živnostv s.r.o., takže nic opakovat nemusíte.
Re: Převod ŽL z OSVČ na s.r.o ?
Karel: z ostatnich diskuzi jsem pochopil, ze jde o ochranu samotne spolecnosti pred jednatelem. Tj. pokud je ve spolecnosti vice spolecniku, tak aby meli nejakou paku na nekaleho jednatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 11. 2006 10:24
Jako OSVČ mám ŽL, který bych chtěl převést na s.r.o., kde jsem jediným jednatelem. Je to možné? Jde o vázanou živnost nebo jak se to přesně nazývá, kdy k získání bylo třeba určitých zkoušek atd. Nerad bych to celé opakoval i za s.r.o., tj. kdyby to šlo nějakým způsobem převést nebo alespoň uznat zkoušky, které jsem dělal jako fyzická osoba, bylo by to skvělé. Stejně bych předpokládám ty zkoušky dělal opět já, když jsem jednatel?
Konkrétně jde o ŽL na výrobu el. zařízení.
Děkuji,
Petr