Re: 1% vstupní ceny vozu
Z příručky "120 otázek a odpovědí z praxe", kde píší, že VC je cena, za kterou vozidlo pořídila ta leas. spol. a odkazují na Zákon o daních z příjmu § 29, ale právě nevím, kterého písmene se to týká, tak jsem si to chtěla ověřit...
Re: 1% vstupní ceny vozu
Tak jestli se můžu vnutit se svým názorem:
podle § 6 odst. 6 ZDP se uvádí, že "jde-li o najaté vozidlo, vychází se ze vstupní ceny vozidla u původního vlastníka, a to i v případě, že dojde k následné koupi vozidla. Pokud ve vstupní ceně není zahrnuta daň z přidané hodnoty, pro účely tohoto ustanovení se o tuto daň zvýší."
Co znamená vstupní cena se uvádí právě v § 29, ale já osobně si myslím, že LS společnost ne vždy se v leasingové smlouvě drží svojí vstupní ceny, už jsem zažila, že neměli žádnou finanční službu a měli jen samostatné splátky. Takže bych asi doporučovala zeptat se na vstupní cenu té leasingové společnosti.
Ale v praxi jsem se s tím nesetkala, takže možná tu někdo bude mít jiný názor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 11. 2006 13:03
Prosím o potvrzení: "Finanční služby" u leasingu nepatří do vstupní ceny auta. VC - cena, za kterou vozidlo pořídila leas. společnost. Mám pravdu?