Re: Prodej bytu a dan z převodu nemovit
Vztahuje se to na dobu kratší než dva roky:
§ 4 ZDP
(1) Od daně jsou osvobozeny
a) příjmy z prodeje rodinného domu, bytu, včetně podílu na společných částech domu nebo spoluvlastnického podílu, včetně souvisejícího pozemku, pokud v něm prodávající měl bydliště nejméně po dobu 2 let bezprostředně před prodejem. Obdobně se postupuje také u příjmů z prodeje rodinného domu, bytu, včetně podílu na společných částech domu nebo spoluvlastnického podílu, včetně souvisejícího pozemku, pokud v něm prodávající měl bydliště bezprostředně před prodejem po dobu kratší dvou let a použije-li získané prostředky na uspokojení bytové potřeby.
Re: Prodej bytu a dan z převodu nemovit
pokud máte byt v osobním vlastnictví platíte při prodeji daň z převodu nemovistostí, pokud prodáváte byt družstevní (tedy pouze právo) daň z převodu nemovistostí se neplatí
ten pořad v TV se týkal jen osvobození od daně z příjmu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 11. 2006 10:46
Dobrý den,asi před 2 dny proběhl v TV pořad ,kde se řešila neznalost pracovníků některých FU.Já přímo jsem pořad neviděla ale z doslechu vím ,že se v něm řešila tato problematika:
Pokud jsem majitelem bytu a obývám jej víc jak 1 rok a byt prodám z důvodu získání nového bydlení,je tento prodej osvobozen od daně z převodu nemovitost.Ptám se jestli mi někdo dá za pravdu.Je to tak ? děkuji a pokud ne, kde to v zákoně najdu ?