Re: Prodej bytu a dan z převodu nemovit
Vztahuje se to na dobu kratší než dva roky:
§ 4 ZDP
(1) Od daně jsou osvobozeny
a) příjmy z prodeje rodinného domu, bytu, včetně podílu na společných částech domu nebo spoluvlastnického podílu, včetně souvisejícího pozemku, pokud v něm prodávající měl bydliště nejméně po dobu 2 let bezprostředně před prodejem. Obdobně se postupuje také u příjmů z prodeje rodinného domu, bytu, včetně podílu na společných částech domu nebo spoluvlastnického podílu, včetně souvisejícího pozemku, pokud v něm prodávající měl bydliště bezprostředně před prodejem po dobu kratší dvou let a použije-li získané prostředky na uspokojení bytové potřeby.
Re: Prodej bytu a dan z převodu nemovit
pokud máte byt v osobním vlastnictví platíte při prodeji daň z převodu nemovistostí, pokud prodáváte byt družstevní (tedy pouze právo) daň z převodu nemovistostí se neplatí
ten pořad v TV se týkal jen osvobození od daně z příjmu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
28. 11. 2006 10:46
Dobrý den,asi před 2 dny proběhl v TV pořad ,kde se řešila neznalost pracovníků některých FU.Já přímo jsem pořad neviděla ale z doslechu vím ,že se v něm řešila tato problematika:
Pokud jsem majitelem bytu a obývám jej víc jak 1 rok a byt prodám z důvodu získání nového bydlení,je tento prodej osvobozen od daně z převodu nemovitost.Ptám se jestli mi někdo dá za pravdu.Je to tak ? děkuji a pokud ne, kde to v zákoně najdu ?