Re: Zvýšená záloha ZP a SP OSVČ
Platím si soc.pojištění vyšší, než mi vyšlo v přehledu. Platí se záloha a to jednou za měsíc. Netýkalo se vrácení peněz těch případů, že si poslal v prosinci 2x? Na to mě jednou na sociálce upozorňovali, že to ať mě ani nenapadne(nenapadlo). Pokud nemá ještě na listopad zaplaceno, tak ať si pošle na listopad a pak v prosinci hodně. Je to snad jen jeho věc...akorát u OSVČ je stanovena horní hranice vyměřovacího základu!
U zdravotní pojišťovny mu vyšší platby nejspíš rozepíšou dopředu. Tam to udělat nejde.
Díky, uvozovky,díky za briskní odpověď...ano, šlo o ty dvojité platby v měsíci,poplatník má zřízen u banky trvalák, listopad má juž zaplacen, takže by zbývala prosincová záloha.O maximech vím, do toho nepůjde...nemám zkušenost, nevím, opravdu by se nedalo dohodnout se zainteresovanými institucemi?Vždyť ty platby jako výdaje na pojistné by opravdu souvisely s příjmy letošního roku.Zkusím slušně pozdravit...telefonicky...popřát zítra příjemné jutro...a optám se...za to nic nedám.Moc a moc dík za ochotu.
Často to takhle v prosinci dělám, letos u 3 klientů, dopředu nikam nevolám a nikdy nebyl problém.Jen to nesmí být 13. platba za rok, ale zvýšená 12.
záloh na pojistné v měsíci.Moc děkuji všem,
>>>>>>kteří ještě nespinkají..
>>>>>
>>>>>>>>Na to mě jednou na sociálce upozorňovali, že to ať mě
>>>>>ani nenapadne(nenapadlo). Pokud nemá ještě na
>>>>>listopad
>>>>>zaplaceno, tak ať si pošle na listopad a pak v
>>>>>prosinci hodně. Je to snad jen jeho věc...akorát u
>>>>>OSVČ je
>>>>>stanovena horní hranice vyměřovacího základu!
>>>>>U zdravotní pojišťovny mu vyšší platby nejspíš
>>>>>rozepíšou dopředu. Tam to udělat nejde.
>>>>Díky, uvozovky,díky za briskní odpověď...ano, šlo o
>>>>ty
>>>>dvojité platby v měsíci,poplatník má zřízen u banky
>>>>trvalák, listopad má juž zaplacen, takže by zbývala
>>>>prosincová záloha.O maximech vím, do toho
>>>>nepůjde...nemám
?Vždyť ty platby jako
>>>>výdaje
>>>>na pojistné by opravdu souvisely s příjmy letošního
>>>>roku.Zkusím slušně pozdravit...telefonicky...popřát
>>>>zítra příjemné jutro...a optám se...za to nic
>>>>nedám.Moc a
>>>>moc dík za ochotu.
>>>
>>>Často to takhle v prosinci dělám, letos u 3 klientů,
>>>dopředu nikam nevolám a nikdy nebyl problém.Jen to
>>>nesmí být 13. platba za rok, ale zvýšená 12.
>>V případě trvalých příkazů je nutno při platbě v
>>prosinci zaslat zvýšenou platbu ještě před tím, než
>>bude
>>zaslána pravidelná platba. Druhá platba bude vrácena
>Díky všem, je to tak, hezký den a ať se vám dnes
>daří..
Dobrý den,
my to teď řešili na sociálce a taky nám pracovnice potvrdila, že pokud to bude jen jedna platba v prosinci, tak to není problém, ale tento postup se liší město od města. Já mám známou v jiném městě a ta raději pracovnicím telefonuje, aby tu platbu správně přiřadili. Jen tak pro jstotu. Myslím, že ten telefonát tolik nestojí a pro klid dušičky je dobré se domluvit dopředu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
28. 11. 2006 22:31
Pěkný den, vlastně večer, či noc...
hledala jsem na foru vše, co se týká případného zájmu podnikatele uhradit si vyšší zálohy na SP a ZP do konce roku, za prvně ví, že bude hodně doplácet při podání přehledů, za druhně náklady,související s letošními bohatými příjmy...částka, o které uvažuje, není zbytečným maximem, blíží se spíše konečné povinnosti odvodu.Máte někdo zkušenost,příp.je možná dohoda s přísl. institucemi, četla jsem v diskusi ohledně vrácených dalších plateb záloh na pojistné v měsíci.Moc děkuji všem, kteří ještě nespinkají..