Daň z nemovitostí

• (neregistrovaný)

29. 11. 2006 10:21

Dobrý den,koupili jsme nemovitost v r2006, ale daň z nemovitostí se hradí až 01.2007.Náklad to bude ale již roku 2006, že? Splatnost nemá na tovliv, že?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 11. 2006 10:26

Ivča (neregistrovaný)

Re: Daň z nemovitostí
      Daň z nemovitosti se platí na zdaňovací období, tj. platíte ji dopředu. Takže jestli jste koupili nemovitost v roce 2006 a nemusíte už nic doplácet, tak daň za rok 2006 už je zaplacená. Vy hradíte až za rok 2007 a je to náklad roku 2007.

• 29. 11. 2006 10:37

L.S. (neregistrovaný)

CO to je za tvrzení, že daň z nemovitostí se hradí dopředu??
      Koupí-li se nemovitost v r.2006,tak se daň hradí až v 01/r.2007!
      Kde jste to vyčetla??

• 29. 11. 2006 11:00

Ivča (neregistrovaný)

Asi jste nepochopila, co jsem chtěla říct a možná jsem to špatně formulovala, ale chtěla jsem, aby to dotázaná pochopila. Jde mi o to, že například daň z příjmů se platí ZA zdaňovací období, DPH se také platí po uplynutí zdaňovacího období, ale u daně z nemovitosti se platí NA zdaňovací období, tzn. hned na začátku zdaňovacího období, tím jsem měla namysli, že se platí "jakoby" dopředu a nikoliv až po skončení zdaňovacího období.
      Snad nemusí být hned tak zle, z vašeho příspěvku není zase jasné, zda je to skutečně náklad roku 2007. To, že tazatelka to bude platit až v roce 2007, ona ví, soudě podle jejího dotazu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).