Re: Dohoda o provedení práce student
Nejedná se o žádný studentský režim :), ale o způsob danění. Daně budou vždy podle toho, zda je podepsané Prohlášení daň.poplatníka či nikoli a zda byl k podepsanému Prohlášení doložen
nárok na slevu na dani z důvodu studia.
Nepodepíše-li Prohlášení proto,že již současně podepsal v jiném zaměstnání(což vy nemůžete vědět), bude daněn 15 % tzv. srážkovou daní při výdělku do 5000,- . U výděku nad 5000,- bude pak daněn min.20 % daní tzv. zálohovou daní.
Podepíše-li Prohlášení , bude daněn 12 %(+podle tabulek) s použitím slevy na dani a to za osobu 600,- a za studenta 200,-.
Re: Dohoda o provedení práce student
Ne,je jen limit 100 hodin na DPP u jednoho zaměstnavatele
( v příštím roce 150 hodin). Roční odpočet je 7200,-,takže žádná daň pokud by dosáhl 60000,-
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 11. 2006 11:22
Dobrý den,
chtěl bych zaměstnat studenta VŠ na DPP. Jde mi o to, že nevím, co mu mám říct ohledně danění...
A/ jeho přibližný měsíční výdělek bude cca 5000-6000 (je to poměrně hodně odborná práce s vysokou hodinovou sazbou cca 600)
B/ bude podepsáno prohlášení, takže měsíční daň bude nulová, já ani on nic nedaním...
C/ práce bude max. 100 hodin ročně
D/ celkem si u mě může vydělat 12*5000, t.j. 60.000. Znamená to, že bude vše OK (žádná daň pro něj i mě), nebo to přesáhlo v celkovém úhrnu nějaký limit???
Vůbec se v tom studentském režimu nevyznám, proto díky za jakýkoliv komentář.