Re: Hrubá mzda
Kooperativa chce od Vás hrubý používaný průměrný výdělek pro prac.právní účely a to za předchozí čtvrtletí. Takže k úrazu, který se stal v září použijete shora uvedený výdělek od nástupu v srpnu. Odpracoval-li celý srpen ( 23 dnů) , bude to výpočet ze srpna.
Odpracova-li méně než 22 dnů, musíte použít tzv. pravděpodobný výdělek, kterého by dosáhl.
Průměr.přepočítáte na jeho denní úvazek a tento denní průměr bude výchozí pro Váš výpočet pro náhradu výdělku pro prac.úraz.
Re: Hrubá mzda
Ano, pak je použijete při výpočtu náhrady. Např. v době nemoci bylo iks prac.dnů krát denní výdělek,kterého by dosáhl, kdyby nebyl v PN.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 11. 2006 11:53
Mám vypočítat zamci. průměrnou denní HM za rozhodné období 04-06 2006. Měl prac. úraz, tak to po mně chce Kooperativa. Jenže úraz se stal v září a pán u nás pracuje od 1.8.06. Nemůžu to tedy spočítat. Mám vzít předpokládanou HM? Nebo tam napsat 0,-?
Díky za odpověď.