Vznik s.r.o.

• (neregistrovaný)

3. 12. 2006 12:27

Vzniklo s.r.o., jsou dva majitele, kteri jsou zaroven i jednateli. Musi mit sepsany mandatni smlouvy. Budou mit i dva zamestnance. S.r.o. vzniklo v rijnu a jelikoz se jedna o obchod, budou otevirat ted v prosinci. Chtela jsem se zeptat, kde vsude se musi firma prihlasit? Na OSSZ jako mala organizace, pak na zdravotni pojistovny, na Kooperativu, na FÚ. Hlavne mne zajima to FU - na jake druhy dani?
    Dekuji moc za odpovedi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2006 12:35

1234 (neregistrovaný)

Re: Vznik s.r.o.
      na FÚ už snad nahlášená společnost je, ne? aspoň to tedy byla její povinnost do třiceti dnů od obdržení povolení k podnikání.
      přihlásí se k dani z příjmů právnických osob, dani z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti, pokud bude používat auto pro podnikání, tak k silniční dani. pokud je plátce dph, tak k dph.

• 3. 12. 2006 17:58

JS (neregistrovaný)

Základem bude daň z příjmu právnických osob. Jelikož budou zaměstnanci, tak i daň z příjmu fyzických osob (popř. i ke zvláštní sazbě - jestli bude u některého zaměstnance srážena). Pak už záleží na dalších vašich podmínkách - DPH (při předpokládaném obratu nad 1 mil), silnička (pokud budete jezdit auty - třeba jednatelé vlastím a bude si psát cesťák).
      Snad jsem na nic nezapomněla.

• 3. 12. 2006 18:28

Zuzik (neregistrovaný)

Pokud se budou starat každý o nějakou část podniku a budou mít rozdělenu zodpovědnost, pak bych doporučovala mandátní smlouvy uzavřít. Jinak jejich povinnosti vyplývají z ObchZ a spol.smlouvy a výši jejich odměn určuje VH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).