Re: Vznik s.r.o.
na FÚ už snad nahlášená společnost je, ne? aspoň to tedy byla její povinnost do třiceti dnů od obdržení povolení k podnikání.
přihlásí se k dani z příjmů právnických osob, dani z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti, pokud bude používat auto pro podnikání, tak k silniční dani. pokud je plátce dph, tak k dph.
Základem bude daň z příjmu právnických osob. Jelikož budou zaměstnanci, tak i daň z příjmu fyzických osob (popř. i ke zvláštní sazbě - jestli bude u některého zaměstnance srážena). Pak už záleží na dalších vašich podmínkách - DPH (při předpokládaném obratu nad 1 mil), silnička (pokud budete jezdit auty - třeba jednatelé vlastím a bude si psát cesťák).
Snad jsem na nic nezapomněla.
Pokud se budou starat každý o nějakou část podniku a budou mít rozdělenu zodpovědnost, pak bych doporučovala mandátní smlouvy uzavřít. Jinak jejich povinnosti vyplývají z ObchZ a spol.smlouvy a výši jejich odměn určuje VH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
3. 12. 2006 12:27
Vzniklo s.r.o., jsou dva majitele, kteri jsou zaroven i jednateli. Musi mit sepsany mandatni smlouvy. Budou mit i dva zamestnance. S.r.o. vzniklo v rijnu a jelikoz se jedna o obchod, budou otevirat ted v prosinci. Chtela jsem se zeptat, kde vsude se musi firma prihlasit? Na OSSZ jako mala organizace, pak na zdravotni pojistovny, na Kooperativu, na FÚ. Hlavne mne zajima to FU - na jake druhy dani?
Dekuji moc za odpovedi.