Reklamace

• (neregistrovaný)

3. 12. 2006 13:41

jakym zpusobem me prodavajici informuje o tom jak byla vyrizena reklamace? Jestlize se mi neozve do 30 dnu od prijeti reklamace o tom zda je reklamace opravnena, muzu zadat vymenu zbozi nebo vraceni castky?! Prodavajici tvrdi, ze mou povinosti je stavit se v obchode a informovat se na pribeh reklamace. Ma pravdu? Dekuji za odpovedi..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2006 17:41

K.O. (neregistrovaný)

Re: Reklamace
      Bývá dobrým zvykem, že se domluvíte a pokud je reklamace vyřízená dřív než ve 30ti denní zákonné lhůtě,vezme prodavač tlf. a sdělí Vám, že je hotovo. Jinak si 30 kalendářních dnů hlídejte sám. Záleží poté na domluvě, zda vrátit peníze nebo co dalšího. Už jsem se setkala i s tím, že mně v hypermarketu tvrdilli, že lhůta sice vyprší, ale až ve 24.OO a že jim nepřišla pošta. Velmi zřídka je tomu tak, aby zboží bylo doručeno v noci. Jen tam budete muset další den znova. Už pro peníze.

• 4. 12. 2006 7:02

graver (neregistrovaný)

Re: Reklamace
      Prodávající není ze zákona povinnen vás o vyřízení reklamace nijak informovat. Pokud si nevyzvednete vyřízenou reklamaci v zákonné lhůtě, nemáte stejné nároky, jako v případě nedodržení reklamační doby ze strany prodejce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).