Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 12. 2006 9:48
Dobrý den, dne 17.5.2006 jsem nastoupila na HPP k soukromé letecké společnosti v Čr na pozici stewardka.
žadala jsem si o čerpaní dovolené v terminu od 22.12.2006 do konce roku(mám na 11 dní dovolené).Zaměsnavatel mi místo toho nařídil povinnou dovolenou a to v terminu úplně jiném a ještě k tomu je přerušovaná a to stylem, že mám 4 dny dovolené, 1prac.den=let, následuje 1den dovolené poté hned další den letu, dále 4 dny volna a opět let volno let.
Nemám nárok na čerpání dovolené vcelku?V kterých případech mi může zaměstnavatel nařídit povinnou dovolenou?
Další věc,která mě zaráží je ta, že stále nemám od zaměstavalete pracovní smlouvu, kterou jsem podepsala 17.5.2006.
Při dotazu, kdy mi ji hodlaji dát mi byla dána odpověď : pracovní smlouvu neřešte, důležité je, že vám jdou peníze na účet.A pokud ji chcete vidět,máte ji k nahlédnutí na personálním oddělení.
Je tohle jednání vůbec zákonné?V případě že ne,co mám dělat?