Dobrý den,
podnikání spoustu lidí odrazuje, neboť při něm nemají tzv. "své jisté" (zajištěnou výplatu zaměstnavatele, dovolenou apod ). Podnikání se však nebojte, vydělávají si jím statisíce vidí a pokud uspějete, budete rád, že jste se touto cestou vydal.
Doporučuji začít tím, že se poohlédnete po vhodných prostorách a domluvíte se s jejich majitelem, za kolik by je pronajal. Dále je nutné si spočítat, zda máte dostatek potenciálních zájemců o cvičení, případně kolik vás bude stát reklama, abyste tyto zájemce získal.
Rovněž je nutné počítat s počátečními výdaji například na vybavení posilovny, najmutí případných zaměstnanců, zajištění prostředků vaší obživy do doby, než vám začne posilovna vydělávat apod. Můžete zkusit také podnikání buď jako vedlejší činnost k vašemu stávajícímu zaměstnání nebo se domluvit ještě s někým dalším, se kterým se o tyto náklady podělíte.
Pokud zjistíte, že prostory i klienty máte nebo je dokážete zajistit, je nutné si ještě vyřídit živnostenské oprávnění v oboru Provozování tělovýchovných a sportovních zařízení a organizování sportovních služeb. Jedná se o živnost volnou, pro kterou není nutné dokládat žádnou speciální kvalifikaci. Živnost vám vyřídí na kterémkoliv živnostenském úřadě nebo bezplatně zde.
S pozdravem
Petr Čížek
www.ZalozFirmu.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
31. 5. 2017 20:23
Dobrý den.
Potřebuji poradit. Jsem kuchař a na této pozici pracuji už 11 let. Nyní ve svých 31 letech si chci splnit svůj sen a otevřít si posilovnu. Protože fitness je můj celoživotní koníček a životní styl. Nicméně mé okolí mě od toho odrazuje, a argumentuje důvody tipu. Na tohle ti nevystaví živnosťák. Banka ti nepůjčí na podnikání v oboru, ve kterém nemáš žádné vzdělání. Atd... Chtěl bych znát váš názor, případně bych vám byl vděčný za radu jak mého snu dosáhnout.
S pozdravem
Michal Kouba