Dobrý den,
podnikání spoustu lidí odrazuje, neboť při něm nemají tzv. "své jisté" (zajištěnou výplatu zaměstnavatele, dovolenou apod ). Podnikání se však nebojte, vydělávají si jím statisíce vidí a pokud uspějete, budete rád, že jste se touto cestou vydal.
Doporučuji začít tím, že se poohlédnete po vhodných prostorách a domluvíte se s jejich majitelem, za kolik by je pronajal. Dále je nutné si spočítat, zda máte dostatek potenciálních zájemců o cvičení, případně kolik vás bude stát reklama, abyste tyto zájemce získal.
Rovněž je nutné počítat s počátečními výdaji například na vybavení posilovny, najmutí případných zaměstnanců, zajištění prostředků vaší obživy do doby, než vám začne posilovna vydělávat apod. Můžete zkusit také podnikání buď jako vedlejší činnost k vašemu stávajícímu zaměstnání nebo se domluvit ještě s někým dalším, se kterým se o tyto náklady podělíte.
Pokud zjistíte, že prostory i klienty máte nebo je dokážete zajistit, je nutné si ještě vyřídit živnostenské oprávnění v oboru Provozování tělovýchovných a sportovních zařízení a organizování sportovních služeb. Jedná se o živnost volnou, pro kterou není nutné dokládat žádnou speciální kvalifikaci. Živnost vám vyřídí na kterémkoliv živnostenském úřadě nebo bezplatně zde.
S pozdravem
Petr Čížek
www.ZalozFirmu.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 5. 2017 20:23
Dobrý den.
Potřebuji poradit. Jsem kuchař a na této pozici pracuji už 11 let. Nyní ve svých 31 letech si chci splnit svůj sen a otevřít si posilovnu. Protože fitness je můj celoživotní koníček a životní styl. Nicméně mé okolí mě od toho odrazuje, a argumentuje důvody tipu. Na tohle ti nevystaví živnosťák. Banka ti nepůjčí na podnikání v oboru, ve kterém nemáš žádné vzdělání. Atd... Chtěl bych znát váš názor, případně bych vám byl vděčný za radu jak mého snu dosáhnout.
S pozdravem
Michal Kouba