Znalecký posudek,daň darovací

• (neregistrovaný)

4. 12. 2006 12:50

Dobrý den,
    mám velký problém. Od manželky jsem získal 1/3 nemovitosti (garáž,zahrada,rodinný domek,sklad nářadí). Ve znaleckém posudku z října je sklad nářadí oceněn bez elektřiny a plynu.My sklad náření rekonstruujeme a v době znal.posudku tam již plyn a el. byl (z důvodu nižší daně je to oceněno bez plynu a el.).Zjistili jsme,že máme revizní zprávy na plyn a el. z září.Může na toto fin.úřad přijít? Co nám může hrozit?Co mám dělat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 12. 2006 13:52

Milan (neregistrovaný)

Re: znalecký posudek,daň darovací
      Myslím, že Vám nic nehrozí, problém může mít znalec. Musí věc ocenit tak, jak je ve skutečnosti, pokud to ocení jinak, dopouští se porušení svých povinností. Tedy, pokud tam ty přípojky byly v době ocenění, měl by je ocenit bez ohledu na jejich fyzickou fukčnost nebo legalitu.

• 4. 12. 2006 13:57

karel (neregistrovaný)

Myslíte že to tak máme nechat nebo se máme zkusit spojit s revizními techniky jestli by nepřepsali revizi např. na prosinec. Může být pak třeba u případného rozvodu posudek napaden a učiněn naplatným,tj. já bych vlastně neměl nárok na nic z baráku?

• 4. 12. 2006 14:07

Milan (neregistrovaný)

Posudek pokud má jen tuto chybu nemůže být napaden jako celek, může být napadena jen tato chyba. Aby byl neplatný celý, musel by mít systémovou chybu, např. proveden výpočet podle staré nebo jinak špatné vyhlášky, nebo proveden podle jiného paragrafu apod. Díky posudku navíc nemůže být napadeno samotné vaše vlastnické právo na podíl na nemovitosti, použe můžou vzniknout rozpory o hodnotě Vašeho podílu. Taky je otázkou, kdo by měl mít zájem posudek napadnout a z toho pohledu věc řešit nebo ne. Celkem si myslím, že tato situace je lepší pro Vás a pro případ sporu bych si revize nechal původní, abyste v případě potřeby měl doklad o chybě ve stávajícím posudku.

• 4. 12. 2006 14:14

karel (neregistrovaný)

Posudek by mohla napadnout manželka,.Kdyby došlo k rozvodu,tak se dělá nový posudek a mám nárok na 1/2 z hodnoty mezi posudky, tj. na 1/2 z hodnoty zhodnocení nemovitosti za dobu našeho manželství a na 1/3 nemovitosti podle posudku ke dni darování. Plánujeme totiž v roce 2007 velkou rekonstrukci rodinného domku. I z tohoto důvodu jsme právně věci upravili.Proč si myslíte,že je pro mě lepší nechat si původní revizní zprávy?

• 4. 12. 2006 14:21

Milan (neregistrovaný)

Pak je důležité, kdo byl objednatelem toho posudku s chybou a kdo platil daň darovací. Předpokládám, že Vy? Jinak už nemám moc času, pokud chcete, napište mi na mejla a odpovím Vám. Kontakt tady: www.oceneni.kvalitne.cz

• 4. 12. 2006 14:27

karel (neregistrovaný)

Objednatelem posudku je manželka,platcem daně darovací já.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).