Re: PN ve výpovědi
Váš zaměstnavatel si plete výpověď danou zaměstnancem a výpověď danou zaměstnavatelem pro nadbytečnost. Pokud dá výpověď zaměstnanec, výpovědní doba se pro jeho nemoc neprodlužuje, pracovní poměr skončí dnem, kdy skončit měl, a to i kdyby nadále marodil.Váš pracovní poměr tedy v každém případě skončí 31.12.. Pokud budete dále marodit, tak budete stále dostávat nemocenskou až do uschopnění a všechny tyto dny pak musí být zapsány v zápočtovém listě (nebo v příloze k ZL).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 12. 2006 13:05
Dobrý den,
ke dni 31.10. jsem podala výpověď, tudíž prac. poměr končí 31.12. O víkendu jsem si zlomila ruku, takže mám PN a prosinec tudíž promarodím, když jsem nesla zaměstnavateli neschopenku, tak mi řekl, že neschopnost se mi nepočítá do výpovědní doby a tudíž až budu zdravá, tak si ten zbytek dopracuju. Není to nesmysl??? Už takhle budu mít problémy, protože od 1.1.07 mám domluvené jiné zaměstnání a nevím kdy mi sundají sádru a jak rychle se dározcvičit ruka. Jsem pravák a je to zrovna pravá. Myslela jsem, že pracovní poměr skončí i tak k 31.12. a s novým zaměstnavatelem že se dokodnu, že nastoupím co nejdříve po uzdravení (pokud bude ochotný počkat). Děkuji moc za odpovědi. Petra