Re: Ochranná lhůta
Pokud by začala marodit 31.12.06 ,tak podle nového zákona o nem. nedostane vůbec nic. První den nemoci je neděle a 31.12.06 jí končí smlouva.
Kdyby neplatil nový zákon, mohla by pobírat 84 dnů od 31.12.-za předpokladu, že v r.2006 neměla ani jeden den nemoci.
Od ledna již není ochranná lhůta 42 dnů, ale 14 dnů. Na starobní a důchodce se však žádná OL nevztahuje ( ani nevztahovala).
*** Veroniko, myslím, že tohle je lepší sledovat na stránkách poslanecké sněmovny. Návrh změny ve smyslu posunutí platnosti zákonů o rok měli poslanci projednávat na své schůzi, která začala minulý týden, ale na popud poslanců ČSSD byl tento bod stažen z programu i pře předchozí oficiální dohodu, zveřejněnou MPSV. ČSSZ nemá žádnou moc takové změny provádět, a vědí tam totéž, co ostatní občané... :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 12. 2006 8:25
Jsem pracující důchodkyně a 31.12.2006 mi končí pracovní smlouva. Od ledna 2007 budu ve starobním důchodu.
Vztahuje se na mě od ledna 2007 ochranná lhůta (42 dnů)?
Díky za odpověď.
Alena