Re: Podpora v nezaměstnanosti a prac.nes
Neuvádíte ,kdy Vám skončil prac.poměr.To je dost podstatná informace. Pokud bude platit nový zákon o nem. ,musela byste onemocnět do 14 dnů od skončení pr.poměru, abyste mohla pobírat nemoc.dávky. Prvních 14 dnů nemoci byste však nedostala
žádnou náhradu od zaměstnavatele, protože to zákon nepřipouští.
Placenou nemocenskou byste měla až od 15. dne nemoci.Začátek nemoci však musíte předložit u svého bývalého zaměstnavatele,ten bude zajišťovat komunikaci a podklady pro OSSZ.
Jistě berete podporu v nezaměstnanosti. Ta vám bude vyplácena i nadále a vaše nemoc bude pouze jako omluva pro nehledání nového místa nebo návštěv na ÚP.
Vaše ochranná doba (42 dnů) skončila.Těch 14 dnů má platit a (bůhví jak to dopadne) až od nového roku. Teď pobíráte podporu v nezaměstnanosti a od státní podpory si můžete požádat o přídavek na dítě a na sociální dávky- zjistíte na ÚP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 12. 2006 8:44
Dobrý den,jsem evidována na úřadě práce a 9.1.07 nastupuji na plánovanou operaci, které se bohužel nevyhnu.Pokud bych byla zaměstnaná, měl by mi prvních 14 dní platit zaměstnavatel a poté stát. Jakým způsobem je vyřešeno toto u lidí na podpoře.Mám odloučené manželství a jsem sama s 12ti letým synem. Budu snad prvních 14 dní v nemocnici a poté doma zadarmo? Jedná se o dlouhodobou pracovní neschopnost. Děkuji