Kontrola na MSSZ

• (neregistrovaný)

5. 12. 2006 9:55

Dělám mzdy 1. rok, dostala jsem pozvánku na kontrolu na MSSZ.

Můžete mi, prosím, poradit? Mám předložit mzdové listy a zúčtovací a výplatní listiny. Používám SW Money, ale odtud mám jen klasické výplatní listky. Ty mám předložit jako zúčtovací a výplatní listiny?

Příklad mzdového listu jsem našla v příručce pro mzdové účetní, ale netuším, kde takový formulář získat. Poradíte mi prosím?

Dále chtějí záznamy o evidenci pracovní doby - je taková evidence povinná? Dosud jsem ji nevedla, máme jen 2 zaměstnance.

Účet 520 - 523: stačí výstup z účetního SW (hlavní kniha nebo ještě něco dalšího?(? Oba zaměstnanci jsou současně společníky, takže jejich mzdy účtuji na 522, ale na účtech 520, 521 a 523 nemám dosud žádné pohyby.

Děkuji za zodpovězení mých dotazů, jsem z úředníků vždycky vyplašená, zvlášť když netuším, do čeho jdu - jako v tomto případě;o))

Lenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 12. 2006 10:12

Zuzana (neregistrovaný)

Re: Kontrola na MSSZ
      Z mé zkušenosti (během 10 let jsem tam byla asi 4x) to probíhá celkem v klidu,zvlášť jestli máte jen 2 zaměstnance.Jestli účtujete v Money S3 (já také),tak Vám SW vytiskne všechno,je tam i evidence docházky (ale tu po mě většinou nechtěli vidět,ale je lepší ji mít).Evidenci docházky by jste si asi měla dělat,jak potom píšete dovolenou? Chtějí vidět hlavně mzdové listy, přihlášky a odhlášky,ptají se jesti máte někoho na DPP a DPČ a porovnávají účty 521 a 522 (částky) s přehledy,které jste jim každý měsíc zasílala.Pokud účtujete jen 522,tak to na těch přehledech uvidí a účet 521 samozřejmě vidět nebudou chtít.

• 5. 12. 2006 10:29

Lenka (neregistrovaný)

Děkuji Vám, Zuzano, moc. Jen ještě k těm mzdovým listům - ty jsou také k nalezení v Money (v tom případě bych musela být slepá;o))), nebo kde ty formuláře lze získat? Na MSSZ nebo někde na netu?

Ještě jednou Vám děkuji a mějte pěkný den.

L.

• 5. 12. 2006 11:08

Zuzana (neregistrovaný)

Ty mzdové listy,teď si nejsem úplně jistá (nemám tu teď ten SW),ale zkuste jak máte seznam zaměstnanců,tak na příslušném zaměstnanci kliknout pravým tlačítkem myši a mělo by se objevit co chcete tisknout,tiskové sestavy-karta zaměstnance a měl by tam být i mzdový list.Ale 100% to jde.Zkuste to najít,nedovedu si představit,že bych to vypisovala ručně za několik období zpětně.Nevím za jak dlouhé období máte kontrolu,ale je dobré si vždycky na konci roku ten mzdový list vytisknout a založit.

• 5. 12. 2006 10:13

lucka (neregistrovaný)

>Dělám mzdy 1. rok, dostala jsem pozvánku na kontrolu
      >na MSSZ.
      >
      >Můžete mi, prosím, poradit? Mám předložit mzdové listy
      >a zúčtovací a výplatní listiny. Používám SW Money, ale
      >odtud mám jen klasické výplatní listky. Ty mám
      >předložit jako zúčtovací a výplatní listiny?
      >
      >Příklad mzdového listu jsem našla v příručce pro
      >mzdové účetní, ale netuším, kde takový formulář získat.
      >Poradíte mi prosím?
      >
      >Dále chtějí záznamy o evidenci pracovní doby - je
      >taková evidence povinná? Dosud jsem ji nevedla, máme jen 2
      >zaměstnance.
      >
      >Účet 520 - 523: stačí výstup z účetního SW (hlavní
      >kniha nebo ještě něco dalšího?(? Oba zaměstnanci jsou
      >současně společníky, takže jejich mzdy účtuji na 522, ale
      >na účtech 520, 521 a 523 nemám dosud žádné pohyby.
      >
      >Děkuji za zodpovězení mých dotazů, jsem z úředníků
      >vždycky vyplašená, zvlášť když netuším, do čeho jdu -
      >jako v tomto případě;o))
      >
      >
      >Lenka

vsetko, co ste vymenovali si nachystajte. Evidencia dochadzky je povinna(myslim zakonik prace). Tu musite mať.
      >

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).