Re: Žádám o radu
Odměnu jste snad zdanila, ovšem více než jste měla, protože jste něměla sraženo pojištění v měsíci vyplacení 1/2005. Sociální a zdravotní pojištění za ni dlužíte od ledna 2005.Měla byste si to přepočítat a odeslat. Určitě Vám z toho spočítají penále za pozdní odeslání.
Re: Žádám o radu
Ta pracovnice z OSSZ opravou do ledna určitě nemyslela to, že máte otvírat už dávno uzavřený měsíc. Samozřejmě opravíte v nejbližším výplatním termínu, ale tak, že se vrátíte k tomu lednu, spočítáte jak to správně mělo být a rozdíly vyrovnáte teď. Já myslím, že OSSZ hlavně chce, abyste za leden udělala opravný Přehled se správnými částkami - aby mohli spočítat to penále.
Prosba k tazateli i k dalším
Prosím, pro příště dávejte do nadpisu příspěvku popis, čeho se váš dotaz týká. Zvýšíte tak šanci, že si vašeho dotazu někdo všimne. Pamatujte prosím, že zdejší odpovědi slouží jako znalostní databáze pro hodně lidí, takže pro vyhledávání a porozumění souvislostem je dobré zachovávat určitá pravidla. Děkujeme za pochopení ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
5. 12. 2006 13:46
Dobrý den,
potřebovala bych poradit:
V lednu 2005 jsme vyplatili odměnu k 30 letům zaměstnání v našem podniku. Bohužel jsem tuto odměnu zadala jako odměnu při odchodu do starobního důchodu, tudíž jsem z této odměny neodvedla ani SP ani ZP. Nyní jsem měla kontrolu z OSSZ, která na to přišla..... pracovnice mi poradila, abych celou výplatu opravila v tom lednu 05. Ale to se mi rozhodí celá výplata včetně daně.... Pracovník u nás pořád pracuje. Napadlo mě, že bych mu odměnu ve výši 6.000 Kč zdanila napr. ve mzdě za listopad... je to možné?
Děkuji za odpověď.