Re: kniha jízd-pokyn D-190
Ale můžou:
To byste koukala, co jednu dobu rozesílal jeden pražský FÚ všem mým klientům - tedy i těm, co měli auta soukromá, ale uplatňovali cestovní náhrady:
(záznamní povinnost jinak u nich znamenala:
zaznamenat místo, kde bylo vozidlo parkováno, v kolik hodin bylo zaparkováno, zaznamenat hodinu výjezdu, hodinu přijezdu zpět atd. krom "běžných" údajů). Bohužel, mám klienty sraby, pouze v jednom případě jsme napadli neúměrné zatěžování subjektu a rozhodnutí bylo změněno, ostatní se podřídili. Tato evidence se měla vztahovat na všechny jízdy vozidla bez ohledu, zda je v OM či nikoliv...... Mám pocit, že nedělají nic jiného krom knih jízd :-)))
1234, pokud Vás zajímá doslovný přepis tohoto rozhodnutí, mohu zaslat :-)))
nemusíte:-) my jsme psali jen autoškolám, taxikářům a některým autodopravám. tam to nadměrné zatěžování není:-)))
ale viděl jsem rozhodnutí z ostravy pro hospodu (cca 1998), že musí evidovat tržby podle druhů jídel, druhů nápojů atd atd...taky to vyhráli.
Tady to bylo zdůvodněno tím, že nastoupil nový šéf. Tak asi, aby vykázal činnost. V té hospodě by museli přijnout další účetní :-))
Zrovna dnes jsem si stěžovala kolegyni, že mi práce roste pod rukama, ne že by se klientům tolik zvětšoval obrat, mně se nějak zvětšuje množství vyprodukovaných dokladů, vnitropodnikových směrnic, povelů, nařízení, schémat oběhu dokladů apod.
Nesliboval někdo snižování byrokracie???? :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 12. 2006 13:47
Prosím o vysvětlení
D -190, k § 24.odst2 zák.
19...pro účely uplatnění daňových výdajů na pohonné hmoty, pokud správce nestanoví jinak, vede poplatník evidenci jízd tak,aby.....
Kdy správce daně může stanovit JINAK?
Děkuji H