Re: Jak účtovat Kupní smlouvu?
Každopádně se poraďte s tím, kdo to objednal o co se jedná. Jestli je to fréza - tak je to podle mne jenom "nůž" do frézky. Frézka je stroj a fréza je nůž - náhradní díl. To vám musí vysvětlit strojař. Pak by to byl náhradní díl, který je samozřejmě do spotřeby.
Kupní smlouvu dobře pročtěte - a nejspíš tam bude napsáno, že úhrada proběhne na základě daňového dokladu, který vystaví dodavatel. TAkže až dostanete fakturu - daňový doklad - s tím si už určitě poradíte - pokud to bude dlouhodobý majetek a účtujete dlouhodobý hmotný majetek až od 40 tis.Kč - můžete dát přímo do spotřeby a vést na drobném dlouhodobém majetku - ale pozor, raděj se poraďte s nadřízeným, protože i do 40 tis a upotřebitelnosti delší než jeden rok to může být na dlouhodobém hmotném majetku a odpisovat podle odpisové skupiny.
Re: Jak účtovat Kupní smlouvu?
Kupní smlouva může být dle mého i daňovým dokladem, již jsem se s tím setkal. Pokud má náležitosti. Domluvte se s nadřízeným, popř. s dodavatelem, jestli bude fakturovat nebo ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
5. 12. 2006 14:56
Dobrý den, vedeme PÚ a mám na stole kupní smlouvu (kupujeme frézu). Nevím co s ní. Zapsala jsem ji do ost.závazků, ale jak účtovat? Nebo o ní neúčtovat a jen evidovat? Jde to do DHM (nižší cena než 40 tis.)Takže nevím jestli do spotřeby účtovat teď nebo až při převzetí a zavedení do evidence majetku. Díky za odpověď co s tím... Lenča