Krádež na pokladně

• (neregistrovaný)

6. 12. 2006 9:27

Dobrý den,

prosím Vás, co jako účetní mám dělat, pokud byla v pokladně ukradena hotovost? Policie to nahlášené má. Máme udělat nějakou mimořádnou inventarizaci pokladny?Kam mám pak zaúčtovat to manko?Asi pak záleží na hlášení od policie a rozhodnutí od pojišťovny, že...?

Předem děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 12. 2006 11:05

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Krádež na pokladně
      Zaúčtujete manko 568/211. Pokud budete mít vyjádření policie, že je pachatel neznámý, bude se jednat o saňově uznatelný náklad. V případě zjištění pachatele zaúčtujete pohledávku za tímto pachatelem 378/668.

• 6. 12. 2006 11:09

Katka (neregistrovaný)

Děkuji Vám mockrát. A mám tedy udělat nějakou tu mimořádnou inventarizaci?A ten pachatel, předpokládám, nám to nezaplatí,kdy mohu tu pohledávku nějak odepsat?

Ještě jednou děkuji!

• 6. 12. 2006 11:55

Anonymní (neregistrovaný)

Manko zjistíte na základě provedené inventarizace - takže mimořádnou inventuru provedete.
      Pokud vám pachatel neuhradí, pak odepíšete nedaňově 546/378. Vy se ale zřejmě připojíte k trestnímu stíhání a pak buď trestní soud rozhodne o náhradě škody nebo vás odkáže na občanskoprávní soud, kde uplatníte svůj nárok. Můžete požádat soud o vydání exekučního příkazu např. na mzdu pachatale, pokud nebude hradit vzniklou škodu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).