Re: důchodkyně-uklázečka mzda 3500,-Kč
Bez podepsaného prohlášení: do 5000 srážková daň 15 % - do vyúčtování daně se neuvádí, nad 5000 - zál. 20 % - uvede se do vyúčtování.
S podepsaným prohlášením - podle tabulek, uvede se od vyúčtování daně, pokud nebyla k 1.1.06 SD, možnost slevy na dani 600 měsíčně,.
Re: důchodkyně-uklázečka mzda 3500,-Kč
ještě jeden dotaz prosím, nebylo by možné podepsat prohlášení zpětně? pokud ano tak jak dlouho zpět..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 12. 2006 12:49
Dobrý den prosím o radu zkušenou mzdovku. Zaměstnáváme důchodkyni na úklid firmy na 3hod denně, za měsíční mzdu 3500,-Kč. Nedala jsem jí podepsat prohlášení, tudíž se jí sráží jednorázová daň 15%. To se mi však teď zdá pro ni nevýhodné,(od letoška je zálohová daň nižší) protože pokud by měla podepsané prohlášení, tak by měla daň 12% a ještě možnost ročního vyúčtování daní. Je to tak? Myslela jsem si totiž, že když je dohoda do 5000,- tak je automaticky jednorázová daň.
Prosím vysvětlete mi to. Díky.