Re: Minimální mzda
Jsem tu za výrobce software...
Mzdová účetní na zakázce v tom lítá, už jsem to s ní řešila jednou, teď zase, pořád tam montuje náhrady a reklamuje program. A já musím testovat, a studovat legislativu. Proto jsem se obrátila sem pro radu, abych si ověřila, že jsem nic nepřehlédla.
Díky za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 12. 2006 13:32
Dobrý den,
prosím o pomoc. Řeším doplatek do minimální mzdy, a potřebuji vědět, co z těchto složek se započítává do minimální mzdy:
Náhrada za svátek při hodinové mzdě
Náhrada za dovolenou
Náhrada za lékaře
Na MPSV jsem našla toto:
Do mzdy se zahrnují všechny složky mzdy, s výjimkou mzdy za práci přesčas, příplatku za práci ve ztíženém a zdraví škodlivém pracovním prostředí, za práci v noci a za práci ve svátek. Do mzdy se nezahrnují plnění poskytovaná podle zvláštních předpisů v souvislosti se zaměstnáním, zejména náhrady mzdy, odstupné, cestovní náhrady, odměna za pracovní pohotovost, která se nepovažují za mzdu.
To by vypadalo, že výše uvedené náhrady se do minimální mzdy nezapočítávají. Mzdová účetní tvrdí, že ano.
Jak je to, prosím, správně??