Re: ještě doplním
ELDP měl mít vystavený už když si šel žádat o SD. Tzn. uzavřený např. k 31.10.06, pokud si zažádal v listopadu, aby se mu zohlednil poslední příjem. Až přinese potvrzení, že je poživatelem SD, nahlásíte ho na ZP s kódem D a na OSSZ nahlásíte změnu. Další smlouvu bude mít na dobu určitou - 1 rok. ELDP se u SD už nevede.
Re: ještě doplním
Díky, ELDP jsem mu vystavila k 30.9.06 s tím, že druhý ELDP mu vystavím později a na základě toho mu potom důchod přepočítají.
Ještě poraďte, ten druhý ELDP bude od 1.10. do 2.12.06?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
7. 12. 2006 11:12
Prosím, poraďte. Jsme MO, zaměstnáváme občana slovenské národnosti. Ten dovršil k 3.12.06 důchodového věku, požádal na Slovensku o starobní důchod a nadále bude naším zaměstnancem. Můžete mi poradit, co z toho pro nás vyplývá za povinnosti? Je to náš 1.důchodce a já tápu.
1. dodá kopii žádosti o důchod do firmy?
2. vyhotovím ELDP za r.2006 k 3.12.(nebo 2.12.) a dál už nevystavuji?
3. za 12/2006 mu ještě náleží sleva na dani na poplatníka a od r.2007 už ne?
4. ukončím prac.poměr k 3.12. (2.12.) a novou prac.smlouvu na 1 rok - vše na sociálku?
5. hlásím něco na zdrav.pojišťovnu.
Prosím, máte-li trpělivost, potvrďte, vyvraťte, popř.doplňte.
Tisíceré díky.