Re: ještě doplním
ELDP měl mít vystavený už když si šel žádat o SD. Tzn. uzavřený např. k 31.10.06, pokud si zažádal v listopadu, aby se mu zohlednil poslední příjem. Až přinese potvrzení, že je poživatelem SD, nahlásíte ho na ZP s kódem D a na OSSZ nahlásíte změnu. Další smlouvu bude mít na dobu určitou - 1 rok. ELDP se u SD už nevede.
Re: ještě doplním
Díky, ELDP jsem mu vystavila k 30.9.06 s tím, že druhý ELDP mu vystavím později a na základě toho mu potom důchod přepočítají.
Ještě poraďte, ten druhý ELDP bude od 1.10. do 2.12.06?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 12. 2006 11:12
Prosím, poraďte. Jsme MO, zaměstnáváme občana slovenské národnosti. Ten dovršil k 3.12.06 důchodového věku, požádal na Slovensku o starobní důchod a nadále bude naším zaměstnancem. Můžete mi poradit, co z toho pro nás vyplývá za povinnosti? Je to náš 1.důchodce a já tápu.
1. dodá kopii žádosti o důchod do firmy?
2. vyhotovím ELDP za r.2006 k 3.12.(nebo 2.12.) a dál už nevystavuji?
3. za 12/2006 mu ještě náleží sleva na dani na poplatníka a od r.2007 už ne?
4. ukončím prac.poměr k 3.12. (2.12.) a novou prac.smlouvu na 1 rok - vše na sociálku?
5. hlásím něco na zdrav.pojišťovnu.
Prosím, máte-li trpělivost, potvrďte, vyvraťte, popř.doplňte.
Tisíceré díky.