Re: zaměstnanec nepodepsal pracovní smlo
Pracoval nebo jste jej jenom seznamovali s pracovními podmínkami?
ZP =§ 28 Pracovní smlouva a vznik pracovního poměru
Před uzavřením pracovní smlouvy je zaměstnavatel povinen seznámit zaměstnance s právy a povinnostmi, které by pro něho z pracovní smlouvy vyplynuly,
a s pracovními a mzdovými podmínkami, za nichž má práci konat.
xxxxxxxxxxxxx.................xxxxxxxxxxxxx
Velmi laický názor: píšete "zaměstnanec nepodepsal pracovní smlouvu". To si imho odporuje, protože PP asi vůbec nevznikl.
Dle §27/2 vzniká PP smlouvou, která musí být dle §32/1 písemná (pokud nemá jít o PP na dobu < 1 měsíc).
Takže pokud by zaměstnanec na PP trval, musel by jeho existenci doložit.
Radko, mě se stal takovýto případ také, vyřešila jsem to DPP (srážková) všechny strany byly spokojeny, upozornila jsem ho na to, že nebyl nikam přihlašován (bylo mu to jedno) takže důsledky u ZP a že příjem nemusí dál uvádět. Podruhé zas s jiným pracovníkem se neřešilo nic, protože se už nikdy neobjevil:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 12. 2006 12:59
dobrý den, nevíte jak postupovat v případě, kdy zaměstnanec nepodepíše smlouvu a po čtyřech dnech odejde ze zaměstnání. Vyplácí se mzda za ty čtyři dny? Nestihli jsme ani podat přihlášky na pojišťovny. Děkuji za případné zkušenosti.