Re: Nárok na odstupné????- Končím MD
Když se po uplynutí RD vrátíte do zaměstnání, zaměstnavatel bude situaci řešit (po vašem nástupu do práce). V případě, že pro vás nebude mít stejné místo, případně nějaké jiné v souladu s pracovní smlouvou, tak vám bude muset dát výpověď (zřejmě dle par. 46 odst. 1 písm.c) zákoníku práce). Ze situace vyplývá, že se pro něj stáváte nadbytečným pracovníkem a v tomto duchu půjde i příslušný paragraf výpovědi dle zákoníku práce. Takže se domnívám, že odstupné vám náleží - par. 60a) ZP.
Re: Nárok na odstupné????- Končím MD
Po rodičovské dovolené již nemusí mít pro ni stejné místo, jinak souhlas.Při podání výpovědi z důvodu nadbytečnosti ještě musí být splněna tzv. hmotně-právní podmínka a to nabídka jiného volného a vhodného místa,pokud ho zaměstnavatel nemá,nic nenabízí. Pokud ho zaměstnanec odmítne, neztrácí nárok na odstupné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
7. 12. 2006 16:43
Dobrý den, chci se zeptat, zda budu mít nárok na odstupné v případě, že se vrátím do svého zaměstnání po ukončení prodloužené mateřské dovolené (tedy po dosažení 4. roku dítěte), jestliže zaměstnavatel mě nebude moci zaměstnat. Stále jsem zaměstnancem firmy, mám povolené prodloužení mateřské dov. ze tří do čtyř let dítěte.
Někdo říká že ne, někdo zase že ano.
Děkuji za názory,
přeji hezký den.
Hana