Re: Přerušení podnikání plátce DPH
Při přerušení podnikání nedochází automatiky ke zrušení registrace k DPH. Jestli chcete tak můžete zrušit registraci ihned( pokud splníte zákonné podmínky pro zrušení registrace) nebo budete podávat nulová DP k DPH. Pokud nebudete mít ve 12měsících po sobě jdoucích žádná plnění, pak Vás stejně FÚ vyzve, abyste registraci zrušili.
Re: Přerušení podnikání plátce DPH
.. nebo vás přímo sám vyloučí z klubu přátel DPH (§106/7)
Re: Přerušení podnikání, odpověď z Fú
Děkuji vám za reakce, ta FO přerušila podnikání, ale protože předpokládá, že znovuzahájí v průběhu příštího roku, tak nechtěla se odhlašovat. Mysleli jsme, že bude jen podávat nulová přiznání. Správce chtěl, aby se odhlásila sama. Tak mi to nedalo a zeptala jsem se na Fú z jakého důvodu. Dostala jsem odpověď "že FO přestala být osobou povinnou k dani podle §5 zák o DPH" Což musím přiznat, že je logické, jestliže někdo přeruší podnikání, tak vlastně nenastává DUZP, když nic nedělá (alespoň by neměla:) Zároveň oceňuji to, že se pí. z Fú zmínila, že ve vedlejší kanceláři nemají shodný názor na to, že musí poplatník zažádat při přerušení o zrušení registrace. Takže závěr, při nejasnosti jednat tedy se svým správcem. Chtěla jsem se jen podělit o "výsledek. Mějte se, hezký veekend.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 12. 2006 23:35
Prosím o radu, kde bych našla odkaz na povinnost zrušení registrace plátce DPH při přerušení podnikání, ke dni počátku toho přerušení (přerušení je na dobu 2 let se zápisem do ŽL) Pátrala jsem již zde pomocí vyhledávače, ale nikde jsem nenarazila na odpověď která by mě uspokojila:)