Přerušení podnikání plátce DPH

• (neregistrovaný)

7. 12. 2006 23:35

Prosím o radu, kde bych našla odkaz na povinnost zrušení registrace plátce DPH při přerušení podnikání, ke dni počátku toho přerušení (přerušení je na dobu 2 let se zápisem do ŽL) Pátrala jsem již zde pomocí vyhledávače, ale nikde jsem nenarazila na odpověď která by mě uspokojila:)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 12. 2006 11:38

DM (neregistrovaný)

Re: Přerušení podnikání plátce DPH
      Zeptala bych se na FU. Ale jinak bych podávala nulová DP.

• 8. 12. 2006 12:10

Zuzik (neregistrovaný)

Při přerušení podnikání nedochází automatiky ke zrušení registrace k DPH. Jestli chcete tak můžete zrušit registraci ihned( pokud splníte zákonné podmínky pro zrušení registrace) nebo budete podávat nulová DP k DPH. Pokud nebudete mít ve 12měsících po sobě jdoucích žádná plnění, pak Vás stejně FÚ vyzve, abyste registraci zrušili.

• 8. 12. 2006 13:11

1 (neregistrovaný)

.. nebo vás přímo sám vyloučí z klubu přátel DPH (§106/7)

• 8. 12. 2006 19:43

Jitka_D (neregistrovaný)

Re: Přerušení podnikání, odpověď z Fú
      Děkuji vám za reakce, ta FO přerušila podnikání, ale protože předpokládá, že znovuzahájí v průběhu příštího roku, tak nechtěla se odhlašovat. Mysleli jsme, že bude jen podávat nulová přiznání. Správce chtěl, aby se odhlásila sama. Tak mi to nedalo a zeptala jsem se na Fú z jakého důvodu. Dostala jsem odpověď "že FO přestala být osobou povinnou k dani podle §5 zák o DPH" Což musím přiznat, že je logické, jestliže někdo přeruší podnikání, tak vlastně nenastává DUZP, když nic nedělá (alespoň by neměla:) Zároveň oceňuji to, že se pí. z Fú zmínila, že ve vedlejší kanceláři nemají shodný názor na to, že musí poplatník zažádat při přerušení o zrušení registrace. Takže závěr, při nejasnosti jednat tedy se svým správcem. Chtěla jsem se jen podělit o "výsledek. Mějte se, hezký veekend.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).