Re: OSVČ a daň stanovená paušálne
Není mi z vašeho dotazu úplně jasné, zda chcete opravdu paušální daň nebo uplatňovat výdaje procentem, Jsou to dvě rozdílné věci. O stanovení paušální daně si musíte požádat FÚ, o uplatňování výdajů procentem si rozhodujete sama. Je zde jen malý zádrhel. Pokud budete uplatňovat procenta za rok 2006, musíte za rok 2005 dodanit závazky a pohledávky neuhrazené k 31.12.2005 (předpokládám, že vedete daňovou evidenci), podat dodatečné daňové přiznání, případně doplatit daň - z toho vám může vyplynout i penále.
Re: OSVČ a daň stanovená paušálne
Omlouváme se za nedorozumění, mněla jsem na mysli uplatnit výdaje procentem a mněla jsem na stole zákon o dani z příjmu a koukala jsem se na paušáni daň. Pokud se tedy rozhodnu o uplatnění výdaju pro rok 2005 budu muset dodaňovat ....., to je špatný!! ale pokud přece jenom si vebru upltnění výdajů procentem musím to pak dodržet po kolika následujícich zadňovacích období? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
8. 12. 2006 7:56
Dobrý den, chtěla by jsem Vás poprosit o radu při stanovení paušálni daně. Pokud jsem zpětně zjistila, že mé náklady jsou velmi nízke a chtěla bych v daňovém priznání pro rok 2006 uplatnit daň stanovenou paušálni částku,jde to? nebo musím finanční úřad požádat vždy do 31. ledna předem za zdaňovací období. to zn., že již pouze pro rok 2007. A pokud mi to schváli finanční úřad,jak dlouho budu muset náklady uplatŇovat procentem? za jakou dobu mohu projít zpetně na reálni náklady? j eto nějak obmezeno?
Děkuji Vám předem za cenné rady.