Re: Registrace automobilu
U fyzické osoby nemá vliv, co je v evidence vozidel. Důležité je, že automobil byl vyřazen z obchodního majetku OSVČ. Pokud jste dále automobil nepoužíval pro podnikání dle §2 zákona o SD, tak se silniční dani nebude problém.
Co se týče prodeje a údajů v evidenci vozidel, problém nevidím. Kupní smlouvy mezi vámi fyz.osobu (rč) a kupujícím a při následné odhlášení z evidence vozidel asi budete muset uvést IČO,tak aby to souhlasilo s údaji dle tech.průkazu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
8. 12. 2006 9:00
V roce 2003 jsem si jako OSVČ dodávkový automobil převedl z firmy do soukromého užívání a odvedl z odhadní ceny auta DPH. Z auta jsem od té doby neplatil silniční daň. Neprovedl jsem ale změnu v technickém průkaze z IČO na RČ. Nyní chci auto prodat, nebude problém v té registraci?