Re: Likvidace společnosti
Závazky asi budou promlčené (nepředpokládám uznání dluhu), tak by šly dát do výnosů. Pokud není majetek, tak výsledná daň by opravňovala k podání návrhu na konkurz, který bude zamítnut pro nedostatek majetku. Pak navrhnout výmaz z OR.
Jak jste se k tak lukrativnímu kšeftu dostala? :-))
Hezký večer
Každá rada drahá.
Začala bych od FÚ. Vytáhla bych si poslední uzávěrky a z daň. přiznání bych zjistila informace. Dále bych si nechala vyjet stav závazků vůči FÚ. Další stav závazků bych zjistila na VZP a OSSZ.
Pak si obvolala soud v sídle společnosti, obch.soud a soudy dle věřitelů, zda tam na tuto firmu nebyly podány žaloby. Pokud ne, tak je jasné, že jsou závazky a patří do výnosů v okamžiku právního zániku nikoliv promlčení. Závazky ve výnosech zdaníte a vznikne další závazek vůči FÚ. Pokud bude firma předlužená, tak všechny uvedené informace budete potřebovat pro zpracování návrhu na prohlášení konkurzu.
No FÚ má maximálne účetní závěrky, určitě nemá účetní uzávěrky.
Protože jde o likvidaci, tak jsem navrhoval dát závazky do výnosů již při promlčení a nečekat až na zánik závazků, doba likvidace by se jenom prodloužila.
Soudy dle věřitelů bych neobvolával, pokud věřitel žaluje dlužníka (tu společnost v likvidaci) tak ji žaluje dle sídla dlužníka a ne dle sídla věřitele.
Jinak firma nemůže být předlužená (viz § 8 ObchZ), předlužená může být společnost či družstvo. :-))
Hezký večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 12. 2006 10:51
Společnost vstoupila do likvidace před 8 lety, předchozí dva likvidátoři nic neudělali, ted to soud přiřadil mně. Jsou tam nějaké dluhy cca 200tis. 8 let staré, účetnictví chybí,jednatel nezvěstný, ve společnosti není ani koruna...Co mám prosím, dělat, nemá někdo zkušenost? Předem děkuji...