Má na to šéf právo?

• (neregistrovaný)

8. 12. 2006 13:44

Mám dotaz. Na poradě nám náš jednatel řekl, že koncem ledna se povinně všichni zúčastníme školení, které nám v první fázi uhradí, ale vzhledem k tomu, "že nám to pomůže hlavně v soukromém životě", očekává, že mu to školení později uhradíme. Hlavně to má být v sobotu a na to samozřejmě nechceme přistoupit. Má to být školení jedné společnosti, která poskytuje finanční poradenství a všichni to považujeme za naprostou ztrátu času a prostě to odmítáme. V sobotu a ještě k tomu po nás bude chtít úhradu a ten čas nám samozřejmě neproplatí. Prosím poraďte mi - má na to právo, nebo ne? Bojíme se, že když to odmítneme, tak nás vyhodí. Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 12. 2006 14:52

DM (neregistrovaný)

Re: Má na to šéf právo?
      Má právo Vás vyslat na služební cestu. Nemůže po Vás chtít úhradu. Ale jak čtu ten konec tak budete držet pusu a krok. Záleží na každém jestli mu to za to stojí.

• 8. 12. 2006 14:58

Jana Š. (neregistrovaný)

Kdyby to školení souviselo s mojí prací účetní, tak bych to brala, ale podle informací, co o tom mám, se jedná o poradenství pro rodinné finance a to nemá se zaměstnáním nic společného.

• 8. 12. 2006 15:45

anonymous (neregistrovaný)

Na mně to působí tím, že nějaký finanční poradce si potřebuje rozšířit základnu svých spolupracujících poradců (ze kterých má procenta) a jde na to tímto způsobem. Mě by se to teda hodně příčilo. Ale neznám vztahy na Vašem pracovišti a pokud nemáte v úmyslu pokračovat sama ve finančním poradenství (uzavírat smlouvy pojištění, stavebního spoření a hypoték a úvěrů) pak je to opravdu ztráta času. Pokud byste v tom chtěla pokračovat - pak to pro vás bude přínosem. Přivyděláte si.

• 8. 12. 2006 17:15

LL (neregistrovaný)

Navíc se většinou takové "školení" fin.poradcem neplatí. Ať šéf sežene někoho zadarmo !

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).