Podání výpovědi

• (neregistrovaný)

10. 12. 2006 18:57

Prosím, kdo mi poradí, jak se podává výpověď a komu se předává? Prý na personální oddělení,ale přijde mi to nefér vůči jednateli, který sedí vedle mne a dověděl by se to od jinud. Jak je to s dvouměsíční výpovědní lhůtou, či jak s dohodou.
    Moc děkuji za informaci

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 12. 2006 8:46

Katka (neregistrovaný)

Re: Podání výpovědi
      Já osobně bych výpověď předala přímo jednateli, který by jí měl podepsat. Vzory výpovědí máte na této stránce v šablonách. Výpověď s dvouměsíční VL začíná platit od 1 dne následujícího měsíce. PŘ: výpověď k 11.12.2006 bude ukončena k 28.2.2007.

• 11. 12. 2006 10:50

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Podání výpovědi
      Výpověď musí být zaměstnavateli prokazatelně doručena. Zda ji předáte jednateli, a on Vám potvrdí, že ji převzal a který den ji převzal, pak bude vše v pořádku. Pokud totéž uděláte na podatelně, je to také v pořádku. Pokud ji odešlete doporučeně, tak to také bude v pořádku. Můžete také postupovat tak, že jednateli řeknete, že chcete podat výpověď (aby se to tedy dozvěděl od Vás a ne odjinud) a že ji jdete podat na podatelnu. Důležitý je den (měsíc) doručení, protože výpovědní doba začne běžet od prvního dne měsíce, který následuje po měsíci, ve kterém byla výpověď zaměstnavateli prokazatelně doručena.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).