Re: Těhotenství
Pokud chcete pracovat, tak jim nic nerikejte. Neni to vase povinnost to ihned oznamit (urcite nemate tezkou praci). Mne se stalo to same, ale ja jsem vedela, ze na konci zkusebni doby jiz budu mit brisko. Do noveho zamestnani jsem uz nastoupila v druhem mesici tehotenstvi a vubec jsem to nevedela.
Re: Těhotenství
Jen oprava názvu - nejde o výpověď, ale o zrušení pracovního poměru. Pokud Vám tedy nezruší prac. poměr ve zkušební době, tak zůstanete jejich zaměstnancem a do uplynutí doby, na kterou máte smlouvu sjednanou. Ve zkušební době totiž není pracovník chráněn ničím, ale po uplynutí zkušební doby už by Vám výpověď pro nadbytečnost dát nemohli, protože už byste byla chráněna těhotenstvím. Pokud jste zástup za ženu na mateřské, tak Váš pracovní poměr skončí dnem, kdy se ona vrátí do práce (pokud Vám ho zaměstnavatel neprodlouží).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 12. 2006 7:26
Všem přeji hezké ránko.
Chtěla jsem se zeptat.
Zjistila jsem, že mi ježíšek nadělil nádherný dáreček na vánoce a to těhotenství.
Můj problém spočí v tom, že jsem v nové práci jen měsíc, a to za záskok za mateřskou dovolenou. :o)
Vyhodí mě z práce, kdybych jim to sdělila ve 3.měsíční zkušební době? Nebo mám počkat až mě vyprší?
Děkuji za radu.