Re: Exekuce
Děkuji moc za kontrolu i za upozornění na nezabavitelnou částku :-), trochu jsem v tom tápala. Nejlepší na tom je, že mi přišla na dlužné výživné exekuce a za 14 dní mi přišlo na tu samou částku usnesení od soudu. Takže ještě řeším, komu to zaplatím - zda přímo dítěti a nebo zda počkám na nabytí právní moci exekučního příkazu a pošlu to exekutorovi, protože exekuční příkaz došel jako první.
Výživné od exekutora? S tím jsem se ještě nesetkala. Ale asi je všechno možné... Ale exekutor musí mít soudní pověření, nepatří to usnesení k té exekuci?
Exekuce na dlužné výživné, je to na základě stejného rozsudku jako usnesení od soudu, ale přišlo to nezávazně na sebe. Ani v jednom není odkaz na druhé. Navíc v exekučním příkazu jsou další náklady, které se týkají exekučního příkazu a to v dost vysoké částce. Navíc postup soude je docela zvláštní, zvýší výživné od 10/2005 a v 11/2006 mi přijde usnesení na zvýšení plus na dlužné výživné za období 10/05 - 11/06. Docela to nechápu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 12. 2006 11:47
Zaměstnanec má čistou mzdu 17863,-, platí výživné na 1 dítě. Přišla mi exekuce na dlužné výživné. Prosím o kontrolu, zda počítám správně. Nezabavitelné částky 2741,- + 1105,- = 3846,--
17863 - 3846 = 14017,--,
výživné = přednostní pohledávka - můžu srazit 2/3
2 * 2210,-- + (14017-6630) = 11807,--
Mohu tedy srazit celkem Kč 11807,--?? z toho bude měsíční výživné Kč 4000,-- a zbytek bude použit na úhradu dlužného výživného.
Děkuji moc za rady