Re: Zrušený zájezd - vrácení peněz
to je právě těžké. storno prběhlo pouze ve formě ručně psané smlouvy, kterou jsem v cestovce tehdy naškrábala (majitel mě ujišťoval, že to stačí a ježto jsem tehdy neměla důvod tomu nevěřit a spoustu jiných, závažnějších problémů, které bylo třeba řešit, na jeho doporučení jsem tehdy napsala něco v tom duchu, jako že zájezd rušíme ze zdravotních důvodů...o vrácení peněz se v tom sice hovořilo, ale protože jsme byli úplně na začítku domluveni, že je mi ještě tentýž den pošle, žádným konkrétním datem smlouva opatřena nebyla)
Re: Zrušený zájezd - vrácení peněz
stornopoplatek činil až překvapivě nízké procetno, z celkové částky by tím zmizelo jen pár set korun. speciální pojištění na storno zájezdu (pokud není automaticky uvedeno v rámci nějakého jiného...skutečně netuším, toto opravdu není můj obor) jsme neměli. když jsem zájezd zařizovala, poměrně pochopitelně mě podobné komplikace vůbec nenapadly. dá se tedy pouze se smlouvou a dokladem o stornování vůbec něco dělat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 12. 2006 15:17
mám takový problém. u cestovní kanceláře jsme si zaplatili zájezd, který jsme potom ze zdravotních důvodů zrušili. majitel cestovky ale neustále otálel s vrácením peněz a po několik měsíců s námi hrál nedůstojnou hru variace na: "peníze už jsou na cestě, do konce týdne je máte na účtě" až situace došla k okamžiku, kdy zmíněná cestovní kancelář oficiálně zkrachovala. majitel však stále odmítá vrátit nám peníze (tím způsobem, že se situace z minulých měsíců opakuje) a tvrdí, že pojištění jeho firmy proti bankrotu nezahrnuje náš případ. můžete mi prosím poradit, jak v tomto případě postupovat, na základě kterých zákonů z něj peníze vymáhat. zda se pokusit obrátit na jeho pojišťovnu nebo dát celou záležitost rovnou k soudu (v tomto kontextu by mě zajímalo, jaké výše musí dlužná částka být, aby se dala situace řešit tímto způsobem...tuto informaci jsem nikde nenašla)
předem děkuji za rady