Dobrý den,
podáte si dodatečné DP k DPFO ( i na nulový příjem z podnikání ) - není to promlčeno ( prekluze u FÚ je 3 letá ), podáte si přehledy na OSSZ a ZP ( není to promlčené, prekluze pohled. je 10 let ) Doplatíte si SP a ZP ( měl jste platit alespoň min. stanovené zálohy ).
Problém bude také na ÚP, na ÚP může být evidován pouze nezaměstnaný, nikoli aktivní OSVČ ( bez řádného přerušení či ukončení ), pravděpodobně vám stornují celou evidenční dobu na ÚP, samozřejmě s požadavkem vratky vyplacené podpory v nezaměstnanosti ( byla li vám vyplácena )
Jinak to je docela zvláštní přerušení podnikání, mám tušení že přerušení je na 4 roky, s možností opakovaných prodlužování, ale nevím zda je toto aktuální, informoval bych se na ŽÚ, navíc jek vás někdo mohl zaevidovat na ÚP bez potvrzení o přerušení podnikatelské činnosti OSVČ ? - nevím, pokud se to stalo, pravděpodobně na to doplatíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 7. 2017 16:40
Dobrý den,
dnes jsem se stavil na živnostenským úřadě, po 2 letech , s tím že chci obnovit přerušenou živnost. S mým překvapením mi pán sdělil že živnost 2 roky běží. Byla pozastavená jen rok ( asi došlo k špatné komunikaci mezi mnou a úřednicí před 3 lety, nebo se snad "jen" překlikla?)
Každopádně by mě zajímalo co s tím a jsem vděčný za každou radu.
Byl jsem na prac. úřadě, brigádě a taky nepracující a neevidován na prac. úřadě.
Co teď s tím? Kdybych to věděl tak to řeším hned ale tohle šlo uplně mimo mě.
Díky za každou radu.