Re: Pomóóóóóóóc nový zákonník práce 2007
Pokud je do funkce jmenovám, může být i odvolán. V případě, že souhlasí s jiným pracovním místem, bude mít i jiní platební výměr. Dívala jsem se do nového ZP a nenašla jsem tam, že by se mzda odvolaného manažera doplácela do výše minulého plaťáku. Jsem zvědavá na další názory.
Ten manažer má pracovní smlouvu, nebo je jen jmenován? Pokud je jmenován, odvolat do konce roku, od 1.1. nabídnout novou pracovní smlouvu s novými podmínkami. Buď to vezme, nebo ne. Pokud má pracovní smlouvu už teď, na jaké pracovní zařazení? Výše mzdy je v pracovní smlouvě?
Jedná se o nový pracovní poměr od 1.1.2007, tudíž už se bude řídit novým ZP a v pracovní smlouvě bude mít formulaci o možnosti jmenování i odvolání z funkce. Výši mzdy má uvedenou ve smlouvě o mzdě. Tak co vy teď na to, prosím poraďte mi!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 12. 2006 12:12
Prosím cestou o názor na to,jak postupovat v následujícím případě:
Manažer bude podle nově uzavřené pracovní smlouvy odvolán z pracovního místa a bude mu nabídnuto místo jiné-nižší. Manažer pracovní místo akceptuje, ale nebude souhlasit s novou smlouvou o mzdě,resp. se snížením mzdy.
Jak bude organizace v tomto momentě postupovat?
Dá mu výpověď?
Z jakého důvodu?
Bude mu náležet odstupné?