Pomóóóóóóóc nový zákonník práce 2007!

• (neregistrovaný)

15. 12. 2006 12:12

Prosím cestou o názor na to,jak postupovat v následujícím případě:

Manažer bude podle nově uzavřené pracovní smlouvy odvolán z pracovního místa a bude mu nabídnuto místo jiné-nižší. Manažer pracovní místo akceptuje, ale nebude souhlasit s novou smlouvou o mzdě,resp. se snížením mzdy.
    Jak bude organizace v tomto momentě postupovat?
    Dá mu výpověď?
    Z jakého důvodu?
    Bude mu náležet odstupné?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 12. 2006 13:52

Zuzka (neregistrovaný)

Re: Pomóóóóóóóc nový zákonník práce 2007
      Pokud byl zvolen, musíte ho odvolat ještě do konce roku. Od 1.1.07 to nebude možné.

• 15. 12. 2006 14:06

Hana (neregistrovaný)

Pokud je do funkce jmenovám, může být i odvolán. V případě, že souhlasí s jiným pracovním místem, bude mít i jiní platební výměr. Dívala jsem se do nového ZP a nenašla jsem tam, že by se mzda odvolaného manažera doplácela do výše minulého plaťáku. Jsem zvědavá na další názory.

• 15. 12. 2006 16:17

JG (neregistrovaný)

Ten manažer má pracovní smlouvu, nebo je jen jmenován? Pokud je jmenován, odvolat do konce roku, od 1.1. nabídnout novou pracovní smlouvu s novými podmínkami. Buď to vezme, nebo ne. Pokud má pracovní smlouvu už teď, na jaké pracovní zařazení? Výše mzdy je v pracovní smlouvě?

• 18. 12. 2006 13:28

Lenka K. (neregistrovaný)

Jedná se o nový pracovní poměr od 1.1.2007, tudíž už se bude řídit novým ZP a v pracovní smlouvě bude mít formulaci o možnosti jmenování i odvolání z funkce. Výši mzdy má uvedenou ve smlouvě o mzdě. Tak co vy teď na to, prosím poraďte mi!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).