Re: Inventura
Ano,všechen majetek,měl by jste ho mít pod inventárními čísly,přehled o majetku,který odepisujete-,PC, odpisy,zůst.cena,přehled o drobném majetku,který jste uplatnil do nákladů přímo.Dále inventura pokladny (4xročně).Snad mě ještě někdo doplní.
Teď nemůžu najít, proč už nemusí být inventura pokladny 4 x ročně, mám ale někde v hlavě uloženo, že už ne.
Dále viz. zákon o účetnictví
§ 30
(1) Skutečné stavy majetku a závazků účetní jednotky při inventarizaci zjišťují
a) fyzickou inventurou u hmotného majetku, popřípadě u nehmotného majetku, nebo
b) dokladovou inventurou u závazků a pohledávek, popřípadě u ostatních složek majetku, u nichž nelze provést fyzickou inventuru,
a tyto stavy jsou povinny zaznamenat v inventurních soupisech.
Dokladově se také inventarizuje nedokončená výroba, což se Vás nejspíš týká.
No, ale jakobyste to coby úředník FÚ nevěděl, že tohle Vaši kolegové vůůůůbec nevidí rádi :-))))) To byl vtip, byť reálný, protože mi bylo vysvětlováno, že mnou vytištěný soupis je vlastně navádějící (ne zavádějící) a že by raději vytvořené ručně. Fakt. Nekecám. Ani trochu.
ale to jste mě naprosto špatně pochopila! formulářem jsem myslel PRÁZDNÉ formuláře, kde bude uvedeno vždy čeho se inventurní soupis týká - např. pokladna. pak prázdno na zapsání kolik padošů a pod. v pokladně je. pak datum dvojtečka prázdno. aby tam napsal kdy. pak členy inventurní komise a místo na jejich podpisy atd.
protože inventura má svá pravidla, a dost účetnictví je prokázáno za neúplné, neprůkazné právě kvůli chybně udělané inventarizaci, opravdu jsem nemyslel předepsané předměty a aby je vyškrtal co je a co není.
(tak jak se to dělá u nás:-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
16. 12. 2006 14:09
Dobrý den,
mám stavební firmu a ke dni 31.12.2006 mám udělat inventuru.NIkdy jsem to nedělal,prosím o radu co se tam vše uvádí a jak to má vypadat.
Žádné zásoby a nic podobného nemáme.
Děkuji