Odměna - jednatel

• (neregistrovaný)

17. 12. 2006 10:25

Jediný společník a jednatel...rozhodl že si vyplatí odměnu jednou ročne 3500 Kč - v měsící prosinec ve výplatním termínu 20-tého ...Mandatní smlouvu uzavřenou nemá, kdy...a k jakému datu ho přihlasit a odhlasit na OSSZ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 12. 2006 11:48

bdm (neregistrovaný)

Re: Odměna - jednatel
      *** Pokud mu příjem zaúčtujete do prosince, pak už jej v prosinci musíte přihlásit. ***

• 17. 12. 2006 12:02

Tico (neregistrovaný)

Promiňte jsem asi netvrdlej...já tomu vubec nerozumím...zaučtuji to ke dni 20.12...v ten den bych mu částku i vyplatil, kterým datem jsem ho měl přihlásit na OSSZ...stačí to k 20.12? a odhlašku mám napsat k jakému datu?

• 18. 12. 2006 12:56

bdm (neregistrovaný)

*** Pro Vás je důležité datum, kdy vlastně začal dělat za peníze. (Nevím, z jakým datem máte třeba rozhodnutí o vyplacení odměny.) A tohle datum byste měl uvést jako "začátek". Vzhledem k tomu, že je povinnost přihlásit do osmi dnů, tak tam dejte (pokud to jde) datum tomu přizpůsobené :-)). Na přihlášce ho můžete zároveň i odhlásit (vyplníte "konec"), pokud víte, že dále pojištěný nebude nebo jej odhlásite k 31.12., a to zase do osmi dnů, takže do 8.1.2007. ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).