Re: účtování
Na účet 569 se podle ČÚS č.019 odst. 3.8.5 účtují náklady peněžního styku - bankovní výlohy, pojistné, náklady bankovních záruk,depozitní poplatky. Neúčtují se zde manka a škody vzniklé z důvodů zcela mimořádných!!!
Krádež je podle mne důvod mimořádný a proto doporučuji účtovat na 582 dle ČÚS č.019 odst. 3.10.3
Re: účtování
Nám na školení říkali, že sem patří manko z pokladny, krádež čehokoliv prý není nic tak mimořádného. Na 582 se prý mají účtovat opravdu mimořádné věci, které nevidíte denně (což krádež není), takhle nám to vysvětlovali, auditor souhlasil, ale co člověk, to názor...
Re: Ještě k pokladně a možné pohledávce
Inspiroval mě tento dotaz, při krádeži pokladny (budu účtovat na 582 protože to pro nás bylo opravdu mimořádné) jestli je nutné zároveň účtovat o pohledávce vůči někomu. Abych se správně vyjádřila, pokud nebudu o pohledávce účtovat jestli je to správně. Předpokládám, že nikdo nebude po nikom nic chtít.
Mimořádné náklady
Já bych řekla, že by mělo ještě záležet na tom, o jakou částku
se jedná, jestli je opravdu vysoká, tak bych to na ty mimoř.náklady určitě viděla.
> Inspiroval mě tento dotaz, při krádeži pokladny (budu
>účtovat na 582 protože to pro nás bylo opravdu
>mimořádné) jestli je nutné zároveň účtovat o pohledávce vůči
>někomu. Abych se správně vyjádřila, pokud nebudu o
>pohledávce účtovat jestli je to správně. Předpokládám,
>že nikdo nebude po nikom nic chtít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 12. 2006 12:01
Dobrý den,
Mám prosbičku.Na začátku roku nám byla z firmy odcizena pokladní hotovost.Ale nemáme protokol ani žádné vyjádření z policie,proto zřejmě nemůžu naúčtovat pokl.hot.na škody 582/211.Na jaké trojkové účty to můžu naúčtuvat.Děkuji Jana