Re: jakou smlouvu zvolit?
Nevěřím. VY???? To mívám já. Jakože se dneska procházejí spolu?? :-)))
A jakou smlouvu si představujete - jakože o dílo??? Na 10 fakt nevím, nikde jsem neobjevila definici soustavnosti. Chápu-li správně - zajistí vlastní osobou, nikoliv zprostředkuje. A Vy daňově kontrolujete nebo radíte???? :-))))
>>dnes mám mozek úplně na procházce:-))) jakou
>>doporučíte smlouvu pro vztah podnikatel/nepodnikatel
>>bez žl,
>>když nepodnikatel zajistí podnikateli vyškolení
>>pracovníků? aby to bylo co nejvýhodnější pro obě
>>strany. jedná
>>se o odměnu ve výši pár set tisíc, časová náročnost
>>cca 4 měsíce.
>>díky:-)
>
>Nevěřím. VY???? To mívám já. Jakože se dneska
>procházejí spolu?? :-)))
***možná se spolu i ožraly.
>A jakou smlouvu si představujete - jakože o dílo??? Na
>10 fakt nevím, nikde jsem neobjevila definici
>soustavnosti.
***definice soustavnosti není. takové pokusy jsou, že není opakovaná apod.
Chápu-li správně - zajistí vlastní osobou,
>nikoliv zprostředkuje.
***ano, sám osobně vyškolí. čas jde upravit, suma je cca 1/2 mega.
A Vy daňově kontrolujete nebo
>radíte???? :-))))
***po přízni řízni:-( zvlášť v pondělí večer.
a znáte to: ihned, spěchá to, včera bylo pozdě, už je to hotový a nic nikde neodvedeno, nenahlášeno.....
Tak ožrat se můj mozek společně s Vaším, to by rozhodně nezapomněl:-)), byť má různé -rózy
A je to vidět, v tomto případě už mne vážně napadá jen jakýkoliv druh PP nebo obdobný.
Hezký večer přeju.
Hmm, takže jestli to chápu dobře, tak vaši (1234) povedení přibuzní někde utopili půl mega v nákladech a od vás chtějí, abyste jim to pomohl legalizovat? a ještě na počkání??? Moooc hezký :-))) Neporadím, ne že bych nechtěla, ale fakt nevím. Tohle je moc velký sousto a navíc mi to připadá celý tak nějak nepravděpodobný, zkrátka jako účelová daňová "optimalizace". Ať už vymyslíte cokoliv (nebo vám tady kdokoliv poradí cokoliv), zkuste si představit, že vám s takovými doklady přijde poplatník na kontrolu... jak byste se na to díval? Nevyhodil byste jim to z nákladů? Nebo nedoměřil závislou činnost? Nevím. Jsem zvědavá, kdo vám co napíše... Mějte se co nejlépe a zvědavé příbuzné pošlete do P... no třeba do Pelhřimova :-)))
>Hmm, takže jestli to chápu dobře, tak vaši (1234)
>povedení přibuzní někde utopili půl mega v nákladech a od
>vás chtějí, abyste jim to pomohl legalizovat?
***fakt to proběhlo, a podnikatel z toho má doteď dvojnásobný příjem a příjem bude ještě větší
a ještě >na počkání??? Moooc hezký :-)))
***vy takové kamarády a příbuzné nemáte?:-)))
Neporadím, ne že bych nechtěla, ale fakt nevím. Tohle je moc velký sousto a navíc mi to připadá celý tak nějak nepravděpodobný,
>zkrátka jako účelová daňová "optimalizace".
***obrat firmy je tak obrovský (i zisk) že si "optimalizaci" můžou "koupit", ale nějak předpokládali, že to vyfakturují. než z juhana vylezlo, že nemá žl.
Ať už vymyslíte cokoliv (nebo vám tady kdokoliv poradí cokoliv),
>zkuste si představit, že vám s takovými doklady přijde
>poplatník na kontrolu... jak byste se na to díval?
>Nevyhodil byste jim to z nákladů? Nebo nedoměřil závislou
>činnost?
***když k tomu má odpovídající příjmy? když to školil dle svého časového rozvrhu, s použitím své techniky? to by šlo těžko doměřit jako DPZČ a vyhodit už vůbec ne. teď jde spíš o toho juhana - nepovolené podnikání. to jsou holt ti počítačoví mágové:-(((
Nevím. Jsem zvědavá, kdo vám co napíše...
>Mějte se co nejlépe a zvědavé příbuzné pošlete do P... no
>třeba do Pelhřimova :-)))
A ty přednášky zpíval falzetem :-)) V tomhle případě rozhodně. Mohu-li za sebe - s tímhle bych každého podnikatele poslala do P......rostějova, tam je taky hezky. Jen jsem s tím mozkem na cestách nestihla pochopit, jak je to s tím PP nebo jeho obdobou. Takže na jakoukoliv zálohovou či srážkovou daň už je pozdě, tedy vyplaceno komplet..... Pak mne napadá jen (opisuju od Evy) ta 10, s tím, že o výhodnosti pro obě strany lze úspěšně pochybovat.
No.. zdanit ten příjem bude muset určitě, o tom bych teda vůbec nepochybovala. To fakt není do 20 tisíc ročně :-))) A ten §10 mi připadá i celkem vhodnej. Znaky podnikání to snad nemá - pokud to byla jen tahle akce. Takže sice si neuplatní paušál jako v §7, ale zase snad nespadne do odvodů zdrav. a soc.poj., což by mu v §7 hrozilo. Fakt nevím, co jinýho. Kdybych věděla, jak nedaňově a bez rizika vytahovat peníze z firem, tak to dávno radím klientům a byla bych děsně bohatá :-))
OT: Pro 1234
Milej 1234, já si ráda přiťuknu i s Vámi a taky s řadou prima lidí odsud z BC :-)) K Vaší otázce - co jsem věděla, to jsem napsala (ten §10) a víc fakt nevím ani za střízliva :-) Vy nejste v /píp/, to jsou spíš ti vaši vykutálení příbuzní, ne? Ale chápu, že v rámci dobrých rodinných vztahů se snažíte pomoct - dokážu si představit nátlak příbuzenstva "Ty přece něco vymyslíš, když děláš na berňáku!" :-)) Takže jste vlastně v /píp/ taky ... hmm. Až to budete nějak řešit, dejte pozor na to, zda ten příjem nakonec podléhá či nepodléhá soc. a zdr.poj. - viz třeba zákon 48/1997 Sb. §5/b/7 - mandátní smlouva - a další ustanovení, která mě teď nenapadají.
Ještě k tomu §10 - pro 1234
Vzpomněla jsem si ještě na zákon 589/92 Sb, kde se v §5a odst.1 říká mj., že vyměřovacím základem soc.poj. OSVČ jsou příjmy podle §7 a - pozor - též ostatní příjmy dle §10/1/a. Takže pozor na řešení případu nejen ve vztahu k daním, ale i k pojistnému :-)
Re: finální verze:-)
po sdělení všech možností pan podnikatel přišel za to, že mu nestojí nic za problémy a zdaní daní ze závislé činnosti, i s rizikem možných postihů za pozdní odvody. ještě jednou díky za pomoc. i když...asi už se budu zdráhat ptát se, protože za ty komentáře (ne teda tady) mi to nestojí:-(
ale potěšili jste mě, že jste se moc snažily, i když šlo o "můj" dotaz.
Re: finální verze pro 1234 :-)
nejdražší, to je fakt (jen jsem včera měl opravdu výpadek a nebyl jsem si jistý, zda to nejde zlegalizovat méně bolestnou cestou). ale mají jméno, mají dost velký zisky, prostě nejsou v relacích běžnejch smrtelníků a raděj prodělají pár desítek tisíc a budou to mít o.k. než mít problémy. dobrou noc:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 12. 2006 19:10
dnes mám mozek úplně na procházce:-))) jakou doporučíte smlouvu pro vztah podnikatel/nepodnikatel bez žl, když nepodnikatel zajistí podnikateli vyškolení pracovníků? aby to bylo co nejvýhodnější pro obě strany. jedná se o odměnu ve výši pár set tisíc, časová náročnost cca 4 měsíce.
díky:-)