Re: smlouva o sdružení
Účetní a daňové záležitosti ohledně vystoupení ze sdružení si nechte zpracovat ZKUŠENOU ÚČETNÍ se znalostmi daní, práva i specifik sdružení. Dá se v tom nadělat dost nepříjemných chyb. Já si tady netroufám rozdávat nějaké rozumy, ale jestli chcete, stáhněte si tady výborný a obsáhlý článek o všech možných aspektech sdružení od Langráfa tady http://www.volny.cz/eva-m/sdruzeni_langraf.rtf Je tam psáno i o vystoupení člena sdružení.
Re: smlouva o sdružení
nezlobte se na mě, ale to by mělo být ve smlouvě. smlouva o sdružení má obsahovat minimálně:
kdo
za jakým účelem
kdo bude zajišťovat jakou činnost
kdo disponuje s kterým majetkem
PODÍLY (kolik % příjmů a výdajů připadá na účastníky)
vystoupení ze sdružení
vrácení majetku poskytnutého sdružení
odpovědnost za závazky
vypořádání majetku získaného výkonem činnosti ve sdružení
pokud takovou smlouvu máte a kouknete se ještě do občanského zákoníku, který i ukončení upravuje, tak vám bude jasno:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 12. 2006 21:22
Chtěl bych vystoupit ze sdružení-jakou smlouvou mám ošetřit svůj podíl a výdělek ze sdružení -jedná se o faktury ,která nám nezaplatili klienti a zaplatí se zpětnou splatností mým zbylím společníkům v době, kdy já ze združení vystoupím,a dále se jedná o vklad který jsem vložil do sdružení..,jestli že mě mý společníci nemohou vyplatit jednorázově,děkuji předem za odpověd