Smlouva o sdružení

• (neregistrovaný)

18. 12. 2006 21:22

Chtěl bych vystoupit ze sdružení-jakou smlouvou mám ošetřit svůj podíl a výdělek ze sdružení -jedná se o faktury ,která nám nezaplatili klienti a zaplatí se zpětnou splatností mým zbylím společníkům v době, kdy já ze združení vystoupím,a dále se jedná o vklad který jsem vložil do sdružení..,jestli že mě mý společníci nemohou vyplatit jednorázově,děkuji předem za odpověd

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 12. 2006 21:26

Eva M. (neregistrovaný)

Re: smlouva o sdružení
      Účetní a daňové záležitosti ohledně vystoupení ze sdružení si nechte zpracovat ZKUŠENOU ÚČETNÍ se znalostmi daní, práva i specifik sdružení. Dá se v tom nadělat dost nepříjemných chyb. Já si tady netroufám rozdávat nějaké rozumy, ale jestli chcete, stáhněte si tady výborný a obsáhlý článek o všech možných aspektech sdružení od Langráfa tady http://www.volny.cz/eva-m/sdruzeni_langraf.rtf Je tam psáno i o vystoupení člena sdružení.

• 18. 12. 2006 21:32

1234 (neregistrovaný)

Re: smlouva o sdružení
      nezlobte se na mě, ale to by mělo být ve smlouvě. smlouva o sdružení má obsahovat minimálně:
      kdo
      za jakým účelem
      kdo bude zajišťovat jakou činnost
      kdo disponuje s kterým majetkem
      PODÍLY (kolik % příjmů a výdajů připadá na účastníky)
      vystoupení ze sdružení
      vrácení majetku poskytnutého sdružení
      odpovědnost za závazky
      vypořádání majetku získaného výkonem činnosti ve sdružení
      pokud takovou smlouvu máte a kouknete se ještě do občanského zákoníku, který i ukončení upravuje, tak vám bude jasno:-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).