Prosím o radu mzdové účetní

• (neregistrovaný)

19. 12. 2006 14:18

Dobrý den,
    udělala jsem chybu a teď nevím co s tím :(
    Zaměstnanec nastoupil 1.11. do pracovního poměru a já z něj doposud nemohla získat zápočtový list.
    Zavolala jsem si tedy do předchozího zaměstnání a tam mi bylo sděleno, že tento zaměstnanec podal výpověď, která nebyla dohodou akceptována a tak mu běží 2měsíční výp. lhůta.
    Zůstala jsem jak opařená a teď nevím co s tím. Mám ho všude přihlášeného udělala jsem mu výplatu a přitom věci se mají úplně jinak.
    Nevím ani, zda postup předchozího tedy ještě stále nynějšího zaměstnavatele je správný, když tak nad tím přemýšlím, nevím jak ho v tom listopadu má vedeného, jestli vše jako neplacené volno, ale to by mělo být snad od zaměstnance podepsané, nebo jako neomluvenou absenci, ale celý měsíc? Přiznám se, že v tom nejsem zběhlá, doposud jsem měla jen samé "hodné" zaměstnance.
    Poradíte mi, prosím, když už jsem to takhle totálně pokazila jak to co nejlépe vyřešit?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 12. 2006 14:57

Eva M. (neregistrovaný)

Re: Prosím o radu mzdové účetní
      Nejsem mzdová účetní, tak jen názor: Vy jste snad nic nepokazila. To je věc zaměstnance, pokud neodešel korektně z předchozího zaměstnání. To si musí vyřešit zam-ec a bývalý zam-el, není to vaše starost. A koneckonců člověk může mít souběžně víc pracovních poměrů, to je jeho věc, jak je zvládne. Nedal zápočťák? Nedal, jeho věc. Vy mu započítáte jen tu dobu, kteoru bude u vás, a na váš ZL mu napíšete poznámku, že jste započítávala jen za PP u vás, protože nedodal ZL. Vy mu hlavně správně počítejte mzdu, dejte pozor, jestli vám podepsal prohlášení k dani atd. A obecně si na toho člověka dejte pozor, asi nebude příliš seriozní a spolehlivý a takhle může utéct i vám.

• 19. 12. 2006 14:57

lucka (neregistrovaný)

myslím,že Vy ste nič nepokazila.asi by som si zavolala do predchádzajúceho zamestnania a snažila sa zistiť,ako to tam má,či za neho odvádzajú ZP,OSSZ,atď.a tiež by som sa poradila so ZP a OSSZ,čo s tým.tam Vám určite poradia.

• 20. 12. 2006 8:10

Martina (neregistrovaný)

děkuji za názor a pěkné svátky všem

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).