Prodej s.r.o.

• (neregistrovaný)

20. 12. 2006 11:57

Prosím o radu,existuje nějaký účetní pokyn,postup co vše udělat /a na nic nezapomenout/při prodeji s.r.o.?čeká mě to hned po novém roce a nikdy jsem to nedělala.Děkuji za všechny případné rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 12. 2006 13:50

bdm (neregistrovaný)

Re: Prodej s.r.o.
      *** Tím "prodejem SRO" myslíte co? Jeden společník převádí svůj podíl na někoho jiného? To se SRO a jeho účetnictví vůbec nedotkne - maximálně analytiky u společníků. Převod podílů je věcí společníků, ne SRO ***

• 20. 12. 2006 14:43

Sonka (neregistrovaný)

Děkuji,máte pravdu,oni se vymažou v rejstříku jako jednatelé a vznikne nový,akorát jsem zmatená,zda-li bude někdo danit to co dostanou za prodej???????ted jsem z toho hojer

• 20. 12. 2006 15:18

bdm (neregistrovaný)

*** Jen si nepleťte jednatele a společníka. Prodej odchodního podílu může být osvobozen od daně (§4/1/r - doba držení). Pokud ne, pak je to příjem §10 a výdaj §10/5 ***

• 20. 12. 2006 14:00

xxl (neregistrovaný)

Nemusí se v účetnictví dělat nic. Společnost nepřestává existovat, mění se jen společníci a vypořádání je jejich záležitost T.j. vzájemně si uhradit smluvenou částku a prodávající si to zahrne do daňového přiznání.
      Ono člověka někdy zmátne chování společníků a jednatelů, kteří ve společnosti pracují. Jakoby si na ni dělali nárok - berou si peníze z pokladny (pokud vůbec pokladna s hotovostí existuje), dělají různé dohody, ze kterých účetnímu trnou zuby. Ale jde o dva samostatné subjekty. Trochu to přeženu - společník ani nemusí vědět, kde společnost podniká. Hlavně že po roce dojdou nějaké peníze .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).