Dohoda o prov.práce -opakovaně uzavírána

• (neregistrovaný)

20. 12. 2006 14:10

Prosím o konzultaci, baba ze sociálky mi tvrdí, že nemohu zaměstnávat na DPP na opakující se činnost každý měsíc. Nikde v zákoníku práce, ani v prováděcí vyhlášce k němu není toto omezení, pouze omezení na 100 hod. /od r. 07 na 150 hodin. Když udělám dohodu na 150 hodin ročně a měsíčně mi ten člověk odpracuje maxi. 10 hod. tak nevídím důvod uzavírat s mín jiný pracovní poměr.....??? Myslím si to dobře. Ten dotyčný je zaměstnán v HPP u jiné společnosti.

Díky Daniela

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 12. 2006 14:29

Eva (neregistrovaný)

Re: Dohoda o provedení práce
      DPP by sktečně neměla být uzavírána na opakující se činnost, ale na jednorázový úkol. Ve starších příspěvcích najdete více.

• 20. 12. 2006 14:32

MD (neregistrovaný)

Re: Dohoda o provedení práce
      Na pravidelně se opakující činnost v malém rozsahu by měla být spíše dohoda o pracovní činnosti, to má ta madam pravdu. Záleží na formulaci předmětu činnosti v DPP. My jsme měli v DPP např. dva druhy činnosti s tím, že pracovník práci provede vždy na vyžádání, byly tam uvedeny i zálohy a termín vyúčtování koncem roku. Nás se zase sociálka ptala, jestli nám nevadí, že vychází přes 6 tis. Kč na hodinu. Řekli jsme, že nám to nevadí, že si ceníme toho, že se pracovník dostaví pro zadání práce vždy téměř ihned když potřebujeme a jiného takového a levnějšího jsme nesehnali. Jí to asi vadilo, tvářila se divně, ale do protokolu to neuvedla.

• 20. 12. 2006 20:18

Petra (neregistrovaný)

Re: Dohoda o prov.práce -opakovaně uzaví
      Vcera jsem měla kontrolu ze sociálky a ta mi kontrolovala všechny dohody,počítala si i kolik jim vychází na hodinu a snažila se z DPP udělat DPc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).