Re: znovu Rč
Zaměstnavatel musí mít k dispozici rodné číslo zaměstnance pro účely sociálního a zdravotního pojištění i daňových záležitostí.
Nestačí jen vyn vymazat rodné číslo v pracovní smlouvě, je třeba mít prostě souhlas zaměstnance s využitím osobních údajů pro pracovněprávní účely. Ta současná mediální kampaň není přesná.
Re: znovu Rč
Celé je to nesmysl, i ten souhlas. Vyžadují-li používání rodného čísla jiné zákony (daňový, soc, zdr. apod.) nebylo v úmyslu zákonodárce
ještě vyžadovat nějaký zvláštní souhlas zaměstnance.
Perlička :my ho máme, vymyslela jsem si ho pro OTRAVNÉ kontroly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 12. 2006 18:02
Vracím se k tématu rodná čísla. Když teda nesmím RČ nikde uvádět, jak to budete dělat s výplatními lístky? V PC mám u každého zaměstnance RČ uvedeno a to se také samozřejmě vytiskne na výplatní lístek. To teď ani nesmí být tam?
Můj názor na tento nový zákon je takový, že ho vymysleli lidi, kteří nemají nic jiného na práci než komplikovat život účetním...